theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Laptop de #evoBlogger

Primul laptop… este chiar actualul… My Precios Dell Inspiron 1520.
A fost achiziționat cu peripeții la sfârșitul lui octombrie 2009 – sărăcuțul.
Am un amic în Cluj care m-a ajutat să îl achiziționez. Eu căutam un laptop de prin septembrie și știam că el se pricepe destul de bine. Nu sunt genul de client ușor de satisfăcut, am pretenții poate uneori puțin (mai mult) exasperante. Plus că știam și eu câte ceva despre anumite componente, pentru că am avut prieteni de la care am furat meserie 😀
Vroiam neapărat nVidia cu memorie dedicată, cel puțin 4GB RAM și procesor Intel Core 2 duo. Mi-a prezentat el diverse modele de Dell, iar eu din 5 in 5 minute vedeam unul mai bun și mai frumos și mai deștept… Aveam și un buget pe care nu trebuia să îl depășesc.
După ce l-am exasperat pe om toată luna septembrie… uitându-mă la 1001 modele de laptopuri, la un moment dat m-a sunat și mi-a spus că într-o săptămână ajunge laptopul în țară și să nu îl mai întreb. La vreo două zile mi-a zis că a trimis comanda și vine în maxim o săptămână, dar după încă două m-a sunat că a ajuns laptopul în Cluj. Săream prin camera de cămin și colegele de cameră credeau că am scăpat de la nebuni.
Mi-a trimis factura proformă pe mail și tot în ziua aia m-am dus fuguța la bancă să îl plătesc – mi-au mai luat și 35ron comision. Era miercuri și mă așteptam ca până vineri să ajungă la reprezentanța magazinului din București.
Surpriză… atunci am descoperit prima dată cu adevărat că trăim în România. Laptopul a ajuns tocmai următoarea vineri, chiar dacă plecase din Cluj în aceeași zi când am pus eu banii și așa vorbisem și cu amicul.
Deci să calculăm… poate după 2ani jumătate ies altfel calculele… Anglia-România (respectiv Cluj) în 2 zile, iar Cluj-București 9zile – Sum Ting Wong! Proporțiile sunt greșite, dar și traseul de la noi din țară mult mai accidentat.
Deabia după ce a ajuns laptopul în București am realizat eu că mai puneam încă 35ron, pe lângă cei plătiți la bancă drept comision, și mă duceam eu la Cluj și îl luam și beam și o cafea cu amicul.
Când în sfârșit m-au sunat în acea vineri să mă duc să îl iau trecusem prin toate stările de spirit posibile – fericire, extaz, nebunie, consemnare, indiferentă, nervozitate. Important este că a ajuns: mai bine mai târziu decât niciodată.
Oricum laptopul a venit cu mici surprize/bonusuri pentru care îi mulțumesc amicului (bonul la HDD de la 250 la 360 Gb, baterie cu 9 celule și un BR-RW).
Am zis la început sărăcuțul. La 6 luni după ce l-am luat am reușit să îi fac și prima daună – BR-RW-ul, lucrul care era aproape imposibil să îl stric de la el (cum a zis Mihai – tipic mie). Avea garanție așa că l-am dus la reparat… acum nu mai are garanție și am reușit iar să îl stric, e așa de vreo 8 luni, singurul DVD pe care îl citește cu conștiință este cel de Windows, până săptămâna trecută când am fost nevoită să îmi reinstalez Windows Se7en de pe stick.
Acum am mai observat un mic defect la el. Pe colțul din stânga jos i-a sărit argintiul magnific, care arăta atât de bine la început, și uneori când mă ating cu încheietura mâinii stângi de colț mă curentează, sau cel puțin așa am eu senzația.
Nu am momentan de gând să îl schimb, pentru că nu am nici fonduri și încă este bun la vârsta lui, dar când îmi voi achiziționa altul cred că voi merge tot pe Dell… Sau poate câștig pe domnu’ Lenovo S10 din campania ”Laptop de Blogger, de #evoBlogger” îl vând și îmi iau un Dell – știu că nu este frumos ce am zis – partea cu vândutul – pentru că ”calul de dar nu se caută de dinți” dar am fixurile mele.
Categorie:Advertoriale, IT
POSTAREA ANTERIORA
Vise alb-negru!
URMĂTOAREA POSTARE
RoBlogFest Ediția #7
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

1 Comentarii

  • 14 March, 2012 la 12:33
    dan

    Frati de dell :)))) bafta
    eu am un dell si merge ca dracu de bine :)))

    RASPUNDE

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!