Ce s-a ajuns de celebrul bacalaureat! Ministrul presupun ca nu citeste variantele!
Sa inteleg ca aceasta este varianta pentru manelisti! Ma intreb exista si varianta pentru Rockeri?!:))
Nu cred ca SUA mai este tara tuturor posibilitatilor, a devenit Romania.
Si ca sa continuam cu gafe din Invatamant : Ministerul a fixat initial ca proba D a examenului de bacalaureat sa fie pe data de 13 iunie … din fericire cu o saptamana inainte si-au dat seama si au mutat-o pe 10 iunie … =))
Invatamantul Romanesc este haotic.
Pe lângă faptul că se predă excesiv de mult, nu se predă întotdeauna ceea ce trebuie.
Modul în care informaţia este transmisă elevilor şi studenţilor este poate cea mai importantă componentă a procesului de învăţare. Din păcate, acesta este poate şi cel mai deficitar proces al sistemului.
Atunci când se vorbeşte despre performanţele sistemului de învăţământ din România, olimpicii sunt mereu împinşi în faţă pentru a demonstra calităţile sistemului, ceea ce reprezintă o eroare.
Învăţământul primar, gimnazial şi liceal totalizează 12 ani. În cazul urmării unei facultăţi, un om ajunge să petreacă în jur de 17 ani prin unităţi de învăţământ. Este vorba despre aproximativ un sfert din speranţa medie de viaţă, poate cel mai frumos sfert, în care activitatea principală este învăţatul, adică pregătirea pentru viaţă. Este enorm, iar faptul că în urma acestei perioade “rămânem cu ceva”, avem o cultură generală îndoielnică, nervii mai tociţi şi în cel mai bun caz capacitatea de a îndeplini nişte sarcini de serviciu nu ar trebui să ne mulţumească nici pe departe. În acest sfert de viaţă se pot face mult mai multe, se pot învăţa mai multe lucruri, cu mai puţin efort şi păstrând mai mult timp pentru activităţi recreative. Toate acestea dacă s-ar ţine cont de eficienţă, dacă sistemul ar fi gândit mai bine, dacă cei care îl gândesc şi îl operează ar fi mai deschişi, mai puţin egoişti şi încrezuţi, dacă ar avea o conştiinţă mai solidă şi un minimum de respect pentru copilăria şi tinereţea a milioane de oameni.
Pe mine personal ma deranjeaza multe in invatamantul romanesc, enumar doar cateva :
– prea multa teorie si mult prea putina practica
– pilele, smenurile, orele particulare, chiulul profilor de la ore
– lipsa de viziune, incompatibilitatea planificarii si a programului de invatamant cu cerintele de pe piata muncii, slaba pregatire practica. Multimea de profesori “comunisti” si ingusti la minte, care se cred D-zeu cu catalogul in mana, secretarele care parca nu ar lucra pentru studenti si pe care nici macar rectoratele nu le mai controleaza, manualele alternative care fac capul varza elevilor (pentru ca cineva a descoperit ca se pot face bani frumosi si jucandu-te cu viitorul unor generatii si a unei natiuni)
– modul in care se dau notele si de structurare a planului(programei)
– proasta organizare
– lipsa de practica
– zapaceala
– programele alternative care duc la semianalfabetism
– DIPLOME PE BANI.
– lipsa de aplicabilitate practica a cursurilor, comunismul profiler
– metodele de predare, manualele invechite, lipsa de comunicare student-profesor, aroganta angajatilor si lista ar putea continua
Progresul stiintific si tehnologic este promovat de catre elite. Sa nu confundam elitele cu calitatea invatamantului romanesc.
Distribuie dacă îți place
Related
Discover more from Forever Young
Subscribe to get the latest posts sent to your email.