theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Homemade Crispy Strips

Din categoria Cooking!
Cred că am descoperit cum fac cei de la KFC crispy strips, sau cel puțin varianta mea, pentru că cică rețeta e secretă. Oricum, parcă mai bună este rețeta făcută în casă, mai ales pentru că ști ce pui în el.
Țin să menționez că de data asta nu am urmat cu sfințenie ce vă voi spune în rețetă pentru că nu le-am mai pus la marinat/macerat.
Ingredientul principal este logic piept de pui.
Ingrediente pentru marinarea cărnii:
– o cană de iaurt de casă
– condimente: cimbru, oregano, piper, curry, sare, măghiran, boia – fiecare pune cât vrea din fiecare, depinde cât de condimentat le vrea
– jumătate cană vin alb
Tai frumos pieptul de pui, cum îl tai pentru șnițel, îl iei la bătut cu ciocanul de șnițel dar nu foarte tare (ca și cum ai bate o fată cu o floare ;))) După le pui peste noapte în amestecul pentru marinat. Mai există și varianta în care le tăiați ca pentru degețele care nu mai necesită să fie bătute. Am făcut de ambele feluri – și bătute și nebătute.
Partea asta o mai făcusem până acum. De acum încolo devine interesant.
Pun într-o farfurie niște pesmet, în alta două-trei ouă bătute, iar în alta fulgi de porumb pisați (i-am lăsat în punga lor pe care am pus-o într-un prosop și i-am pisat cu ajutorul unui făcăleț/sucitor)
Am scos fiecare bucată de carne din sosul marinat și am dat-o întâi prin pesmet, după prin ou, iar la sfârșit prin fulgii de porumb.
Voala Crispy Strips!
 
Categorie:Cooking
POSTAREA ANTERIORA
Cu capu-n nori
URMĂTOAREA POSTARE
Caravana Reducerilor
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

1 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!