theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ghid in tara ta

Romania esteo tara frumoasa, chiar si asa daca nu stim sa o pretuim.
Am un amic din Franta care este venit la studii aici si ar vrea sa se plimbe prin tara sim-a rugat sa fac pe ghidul.
Sunt atatea de vazut ca nu stiu ce sa ii arat. Avem atatea lucruri frumoase de vazut.Suntem singura tara din Europa care avem toate formele de relief si printre singurele din lume care avem o delta naturala.
Mi-am facut o lista in cap in legatura cu ce am putea vedea si pentru ca eu nu am masina si carnet, iar el are carnet, intai m-am interesat de o masina de inchiriat.
Am auzit de Autonom. Am inteles ca poti lua masina si o poti returna in orice oras mare din tara,asa ca am fost la ei sa inchiriez o masina.
Va prezint topul celor 5 locatii pe care i le-am propus.
1. Delta Dunarii
Este cea maimare din Europa, este parc national si patrimoniu mondial. Este formata natural, iar datorita celor 67 milioane de tone de aluviuni aduse de Dunarecreste in medie cu 40m2 anual.
Fauna este variata in delta. Sunt mai multe tipuri de colonii : de stârci, lopãtari, tigãnusi si cormorani, depelicani si cormorani, de pescãrusi, de avoazete si ciocântorsi, de chirighite, de chire.
 
2. Vulcanii Noroiosi
Fenomenul vulcanilor noroioși poate fi observat în două puncte separate, numite Pâclele Mari și Pâclele Mici.
3. Bisericile pictate din nordul Moldovei
Bisericile pictate din nordul Moldovei aparțin unor mănăstiri ortodoxe din județul Suceava, construite la sfârșitul secolului al XV-lea și începutul celui de-al XVI-lea.
8 din cele 14 biserici au fost inscrise in patrimoniul cultural mondial.
Arbore (Biserica “Tăierea capului Sfântului IoanBotezătorul”)
Humor (Biserica „Adormirea Maicii Domnului”)
Moldovița (Biserica “Buna Vestire”)
Pătrăuți (Biserica “Sfânta Cruce”)
Probota (Biserica “Sfântul Nicolae”)
Suceava (Biserica “Sfântul Gheorghe”)
Voroneț (Biserica “Sfântul Gheorghe”)
Sucevița (Biserica “Invierea Domnului”)
4. Centrul vechi istoric din Sighișoara
Construit însecolul XII de coloniștii sași sub denumirea latină Castrum Sex și este păstrata în mod aproape neschimbat până astăzi,
Zidul cetatii avea 14 turnuri, din care doar 9 s-au pastrat pana in ziua de azi. Fiecare turn era un sediu al cate unei bresle meșteșugărești.
Turnul cu ceas, Turnul frânghierilor, Turnul măcelarilor (hexagonal), Turnul cojocarilor (distrus în incendiul din 1676, dar a fost reconstruit; are 4 niveluri), Turnul țesătorilor (a fost dărâmat în1858, pietrele fiind folosite pentru pavajul cetății), Turnul croitorilor, Turnul giuvaergiilor/aurarilor (incendiat de un trăsnet în 1809, a fost dărâmat în 1863), Turnul cositorarilor (înălțime: 25 m; patru etaje), Turnul tăbăcarilor (unul din cele mai vechi),  Turnul fierarilor (ridicat în 1631 pe temeliile vechiului Turn al bărbierilor; distrus în incendiul din 1676, dar a fost reconstruit), Turnul dogarilor, Turnul lăcătușilor, Turnul cizmarilor.

 

5. Fortărețe dacice din Munții Orăștiei
Construite în stilul murus dacicus, cele șase fortărețe dacice din Munții Orăștie, din România, au fost ridicate între secolul Iî.Hr. și secolul I d.Hr. pentru apărare și protecție contra cuceririi romane.
Cele șase fortărețe – Sarmizegetusa Regia, Luncani – Piatra Roșie, Costești – Blidaru, Costești- Cetățuie, Căpâlna și Bănița – au format sistemul defensiv al lui Decebal.
 
Articol realizat pentru Etapa nr.4 a concursului SuperBlog 2011.
POSTAREA ANTERIORA
American Tourister
URMĂTOAREA POSTARE
Japanese Grand Prix – Suzuka – Suzuka International Racing Course (Fifteen Race Formula 1 2011 season)
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

1 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!