theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Forever Young!

”Hoping for the best, but expecting the worst
Let us die young or let us live forever
We don’t have the power, but we never say never
Sooner or later we all be gone Why don’t we stay young?
It’s so hard to get old without a cause
Youth is like diamonds in the sun and diamonds are forever”
(originalul cantat de Alphaville)
“So we live a life like a video
When the sun is always out and you never get old
Without a wrinkle in today ’cause there is no tomorrow
Just some picture perfect day to last a whole lifetime and it never ends
’cause all we have to do is hit rewind
So lets just stay in the moment, smoke some weed, drink some wine,
reminisce,talk some shit,forever young is in your mind
Leave a mark that can’t erase neither space nor time
I’ll be fine, I’m forever young…”
(cover Jay-Z)
Damned be the person who made me listen it but at the same time I’m grateful. (Se stie singura!)
Mi-a implantat melodia direct pe creier …. și nu numai! She know!
De data asta mă refer și la versurile melodiei lui Jay-Z, cover-ul originalei melodii Forever Young.
Am ce am cu această melodie. Versurile mă reprezintă în totalitate.
Și spun (originalul și cover-ul) un lucru perfect adevărat.
Știu că se spune că în viață totul trebuie făcut la momentul potrivit. Dar poți face toate lucrurile la momentul potrivit și dacă rămâi la vârsta tinereții (fizic). Mintea se poate dezvoltă în timp ce corpul rămâne la fel.
Mai știu și că se zice că fiecare persoană trebuie să treacă prin anumite etape ale vieții ca să poată zice că a trăit pe deplin. Ne căsătorim (nu e obligatoriu), avem un copil (tot varianta opțională), plantăm un copac (ar fi bine pentru mediu acesta) și alte chestii minuscule pe care le facem în viața de zi cu zi, care ar putea fi făcute și dacă fizic am arăta ca la 20 de ani.
Că veni vorba de 20 de ani avem și noi în muzica autohtona o melodie ce reprezintă tineretul – Voltaj – 20 de ani (Tânăr vreau mereu să fiu/ Să trăiesc așa cum știu/ Ca la 20 de ani fără griji și fără bani)
Fiecare se naște, crește și moare. După ce te naști te dezvolți fizic, până la o anumită vârsta, după care ar fi mai frumos să rămâi la acea vârstă și să continui dezvoltarea doar psihic și intelectual. Moartea fizică e la fel și când ești ridat și urat dar și când ești tânăr și frumos, și ajungem în același loc toți.
Și din punct de vedere al locului unde ajungem există teorii :
– fizic toți ajungem în pământ
– dar după cum spune Biblia sufletul nostru ajunge în purgatoriu unde așteptăm judecata de apoi. Niciodată nu am crezut în aceasta teorie cum nu am crezut în niciuna din teorie despre cum a luat naștere pământul și omul. Nici în teoria lui Darwin, nici în cea a Bibliei și nici in Big-Bang.
Și am cam deraiat de la toată semnificația melodiei … sau nu… nu știu exact. Că dacă mă apuc sa vorbesc de teorii umplu un dex … ;)) E bine că rar mă apucă stări de acest gen… mai răruț că-i mai draguț! Epic!
Acum ca o gluma: dacă am rămâne tineri (fizic) până am muri le-ar fi mai simplu celor din guvern să nu ne mai dea pensii :))… și după cum decurge situația la noi în țară o să ajungem ca în filmul ăla “Children of Men”.
Un episod din ROBOTZI ne demonstrează ce sunt pensionarii pentru guvernul României : invizibili.
Categorie:Ganduri
POSTAREA ANTERIORA
Santander Italian Grand Prix – Monza – Autodromo Nazionale di Monza (Thirteenth Race Formula 1 2011 season)
URMĂTOAREA POSTARE
Trecut Prezent Viitor
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

2 Comentarii

  • 17 August, 2012 la 19:34

    […] Din păcate nu o auzi la foarte multe radiouri, dar la Magic FM am auzit-o de câteva ori dimineață când eram la volan. Nu vreau să mint și să vă spun că ascult MagicFM în fiecare dimineață. De fapt nu prea ascult radio. La mine Winamp-ul rulează un anumit playlist. Atunci când am ascultat totuși MagicFM am observat o treabă – se diferențiază foarte mult de majoritatea radiourilor prin muzica difuzată. Nu se axează foarte mult pe trend-ul actual. Este un post de radio ce se axează nostalgicilor de toate vârstele. Cu o mică adaptare a sloganului lor pot spune: ”Is the station for The Real Music” Muzica mă face să mă ridic din pat dar pentru a funcționa în continuare în parametrii normali întreaga zi trebuie să fac plinul cu o cafea: ”a big black like my soul coffee”, care de cele mai multe ori o savurez în fața calculatorului tot cu muzică. Dacă stau să mă gândesc playlistul meu de dimineață și de seară este neapărat același și compus de cele mai multe ori din următoarele melodii: 1. Alphaville – Forever Young 2. Sunrise Avenue – Forever Yours 3. Placebo – Every you and every me 4. 30 Seconds to Mars – Hurricane 5. Godsmack – Serenity 6. Imogen Heap – Speeding Cars 7. Savage Garden – To The Moon & Back 8. One Republic – Good Life 8. Pink – Funhouse 10. Patrick Park – Life is a Song Că veni vorba de muzică și melodiile pe care le ascultăm în anumite momente dar nu știm cine le cântă. Cei de la Magic FM au un sistem foarte funky prin care putem identifica o piesă dacă avem memoria bună și reținem ora și ziua la care am ascultat-o. Și chiar dacă nu ai memoria excelentă și nu reții ora exactă aceștia îți prezintă toate piesele ce au fost difuzate la ora respectivă. În timp ce scriam articolul mi-am amintit că undeva pe la începutul anului trecut v-am prezentat într-o postare în jur de 20 și ceva de melodii care mi-au fost imprimate “forever and ever” în creier, toate din același serial. Iar pe undeva prin luna septembrie a aceluiași an am încercat să vă explic de unde obsesia mea cu Forever Young. […]

    RASPUNDE
  • […] naştere: 22. Cum aş vrea să mor: Forever Young – și revin la o întrebare pusă într-o postare foarte veche: ”Sooner or later we all will be gone/ Why don’t we stay young?” 23. Greşelile ce-mi […]

    RASPUNDE

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!