theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Floarea-Soarelui – Richard Paul Evans

A doua carte este cea scrisă de Richard Paul Evans – ”Floarea-Soarelui”
Autorul numește cartea ca fiind ”o poveste despre sacrificiu și credință, dar mai presus de orice este o poveste despre speranță”
Floarea-Soarelui – Richard Paul Evans
Cartea are în centrul atenției un medic care renunța la profesia lui după un incident nefericit – Paul Cook, și o tânără părăsită de logodnicul ei cu câteva săptămâni înainte de nuntă – Christine Hollister.
Paul Cook fusese cândva un medic de succes a cărui viață s-a schimbat într-o zi de Crăciun când acesta primește la Urgențe doi pacienți – un băiețel și un bărbat. Îi pierde pe ambii și se simte răspunzător pentru moartea lor chiar dacă a făcut tot ce putea pentru ei. În acea seară decide să renunțe la meseria de doctor și să plece în lume. Ajunge într-o zonă defavorizată din Peru unde se va stabili și va avea grijă de orfanii supuși tratamentelor inumane într-un complex numit ”El Girasol” (Floarea-Soarelui)
Decepționată că fusese părăsită cu foarte puțin timp înaintea nunții pe un motiv destul de stupid, Christine acceptă într-un final propunerea prietenei sale, Jessica, care este tare sărită de pe fix și pleacă împreună spre Machu Picchu, într-o misiune umanitară.
Autorul mărturisește că romanul are ca inspirație propria lui călătorie în Peru și chiar a petrecut o noapte de Anul Nou într-o cameră de gardă de la Urgențe pentru a vedea cum interacționează doctorii cu pacienții și care este atmosfera.
Prima întâlnire a celor doi protagoniști este una inedită. Christine deabia ajunsă în Peru trebuie să se întâlnească cu prietena ei la o cafenea, dar la ieșirea din hotel un copil îi smulge geanta și fuge cu ea. Nu apucă să fugă prea departe, fiind oprit de Paul care trecea prin zonă. Așa îl întâlnește pe Paul și cu fiecare întâlnire viitoare încep să se îndrăgostească unul de celălalt din ce în ce mai mult.
Cartea este presărată și cu câteva pățănii ale Christinei și prietenie ei, dar finalul este unul fericit – un Happy Ending al filmelor clasice americane. Cei doi se căsătoresc și adoptă doi dintre copii de la ”El Girasol”.
Oricum, în general e o lectura plăcută si cu ceva învățăminte, deci verdictul e că merită citită. Ce ar mai putea să te facă să o citești: povestea de dragoste complicată dar în același timp de vis, farmecul aparte al personajelor ”viu colorate” dar și bine conturate, descrierea cadrului în care se desfășoară acțiunea. Este o poveste simplă de dragoste a două personaje care au suferit din diverse puncte și care se regăsesc într-un loc rupt de lume, lucru care face ca aventura să devină de vis.
Citate care m-au impresionat:
”Uneori, când ai impresia că totul s-a sfârşit, viaţa îţi oferă de fapt un nou început. Totul e să ştii să-l recunoşti.”
“Nu-ți căuta destinul, pentru că el te caută pe tine!”
“Nu există oameni mai săraci decât cei care nu înțeleg cât de bogată le este viața.”
“Bărbații se căsătoresc cu femei, femeile se căsătoresc cu situații.”
“Dar adevărul e că fiecare relație este o călătorie. Și nici o călătorie nu e sigură. Tot ce poți face e să găsești un tovarăș de drum cu care sa vrei să faci călătoria.”
Pe lângă citatele acestea pasajele care m-au mai impresionat au fost cele de deschidere a fiecărui capitol care sunt luate din Jurnalul lui Paul Cook.
”Sentimentele sunt ca animalele sălbatice – nu ne dăm seama cât sunt de feroce până nu le deschidem cuștile”
”Pentru dragoste, absența face ce face vântul cu focul – îl stinge pe cel slab și-l întețește pe cel puternic”
”Se pare că există momente când Dumnezeu trage un macaz cosmic, mișcând șinele de sub picioarele noastre, azvârlindu-ne viețile în direcții noi și incerte. În astfel de momente, doar două lucruri sunt sigure: că cel mai bine e să nu știm ce se află înaintea noastră, și că nu ne putem întoarce niciodată”
Categorie:Recenzii Carte
POSTAREA ANTERIORA
Promisiune mincinoasa – Howard Roughan
URMĂTOAREA POSTARE
Alegeri locale
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!