theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Flecarelile Femeilor

Ieri seară am avut deosebita plăcere de a fi invitată la premiera spectacolului ”Flecărelile Femeilor”. Acest spectacol este a doua premieră cu care Teatrul Masca își deschide noua stagiune, dar și ultimul spectacol cu text produs exclusiv la Masca.
Revin de fiecare dată cu plăcere la ei pentru că știu că voi pleca cu zâmbetul pe buze, chiar dacă nu aș mai vrea să plec. Gazda de ieri seara a fost actorul Răzvan Teodorescu care a destins atmosfera cu șarmul său, făcând conversație cu toți spectatorii până la intrarea în sală.
Directorul teatrului Mihai Mălaimare ne spune despre piesă: ”Flecarelile femeilor de Goldoni, este un spectacol în care actorii s-au jucat cât au vrut şi, ca regizor, i-am lăsat să se joace cât pot, mai ales că joc şi eu, iar mie chiar îmi place să mă joc jucând.
”În cel mai frumos oraș, Veneția, se bârfește fără milă despre toți și despre toate și doar iubirea mai poate spera să învingă Bârfa! Cecchina, care este pa cale să se mărite cu Beppo, se trezește în vârtejul unui adevărat complot iscat de bârfitoarele de profesie ale orașului (Catte, Sgualda, Anzoletta), ca întotdeauna rudele cele mai apropiate. Va izbuti fata să-și apere iubirea, să treacă peste toate și să-și strângă în brațe iubitul? O cavalcadă de vorbe, de situații, prilejuri pentru un râs sănătos și reconfortant.”
După terminarea piesei, pe lângă întreaga atmosferă și piesa în sine îți rămâne întipărită în minte o replică sau un anumit moment. De această dată vinovatul a fost actorul Valentin Mihalache, ce a jucat rolul unui turc pe nume Musa, iar replica a fost ”Abagigi biri biri”, dar și modul în care a interacționat cu publicul de fiecare dată când ieșea din scenă.
Mi-a făcut mare plăcere să o revăd pe Emilia Manea (ce s-a enervat în ”Comedia Erorilor”) în rolul unei dintre bârfitoare – la fel de plină de energie ca și data trecută.
Și m-ai mare plăcere a fost să îl văd pe Mihai Mălaimare în rolul lui Arlecchino – am savurat fiecare moment al replicilor dânsului.

Pe lângă spectacol, am mai putut vedea o expoziție de fotografie realizată de o fetiță de 11 ani în cadrul Festivalul International de Statui Vivante ce a avut loc între 21-24 iunie a acestui an în Parcul Herăstrău
În această stagiune Teatrul Masca vine și cu o serie de oferte pentru spectatori:
– “Cuponul spectatorului fidel” pentru cei ce merg foarte des la teatru, al treilea spectacol va costa doar 5ron.
– “Cu gaşca la… Masca” în care dacă vii cu patru prieteni la un spectacol primeşti un bilet gratuit.
POSTAREA ANTERIORA
Pelican Yes, Apolodor No
URMĂTOAREA POSTARE
Thanks for Sharing
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!