Pentru că nu aveam ce manca ieri seara, sau de fapt tot ce exista in frigider nu imi satisfăcea papilele gustative am zis că e timpul să mai gătesc și eu ceva.
Am umblat prin toate ungherele internetului și mi-am amintit de una bucată blog care are niște rețete uneori de-a dreptul apetisante, de îți vine să mănânci ecranul –
Teo’s Kitchen.
Și nah! Nici un bucătar nu este bucătar dacă nu adaptează după ce are în casă, sau la magazinul din colțul blocului.
Ingredientele ar fi următoarele, în cazul meu:
– 300gr pene, dar să știți că merg foarte bine orice alt tip de paste.
– 3 linguri ulei de măsline
– două capete albe de ceapă
– 2 ciuperci uriașe (în rețeta prezentată de Teo pune broccoli: 1. nu aveam; 2. nu îmi place broccoli.)
– 200gr cărniță de vițel tocată
– 300gr mazăre și morcovi (mazărea a fost congelată, morcovul proaspăt)
– 200ml lapte și 100ml smântână (rețeta prezentată de Teo are în compoziție 300ml smântână… eu am plecat să iau dar am uitat de smântână în momentul când am pus piciorul în magazin)
– 2 ouă
– 300gr brânză
– condimente: sare, piper, oregano, cimbru, busuioc, măghiran.
Într-o oală mică am pus apă la fiert, în care voi pune – imediat ce apa fierbe – timp de 5 minute morcovul și mazărea.
În altă oală mai mare am pus la fiert apa pentru paste, împreună cu un praf de sare și două picături de ulei.
Într-o tigaie am pus cele 3 linguri de ulei de măsline și am pus la călin ceapa tăiată mărunt, după ciupercile, iar după carnea tocată.
Într-un castron am ras 150gr brânză, peste care am spart ouălele și am turnat laptele și smântâna + condimentele.
Până s-au fiert penele mele ciupercile cu carnea și legumele s-au răcit puțin și le-am amestecat împreună cu conținutul din castron.
Când penele au fost gata au intrat și ele în hora. Toată compoziția am pus-o într-o tavă, am ras brânză pe deasupra și am băgat-o la cuptorul preîncălzit, timp de 30 minute.
Nu a avut timp să se răcească. Cum zice mama când e vorba de gogoși sau clătite:
”Cum se coace
Dă-o-ncoace”
Distribuie dacă îți place
Related
Discover more from Forever Young
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
0 Comentarii