theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

De ce este Spuff sursa mea inepuizabilă de inspirație?

„Cea mai mică dintre feline este o capodoperă ” — Leonardo Da Vinci
Putem viziona și citi sute de articole și videoclipuri despre inspirație, dar aceasta vine din aplicarea acestor sfaturi în propriile obiective. Este important sa învățăm din poveștile oamenilor de succes, dar consumul succesului altora te poate demoraliza uneori. De aceea, actul de a crea lucruri, de a aplica idei noi obiectivelor noastre și de a face greșeli ne ajută să descoperim cine suntem și ce este important pentru noi.
Este ușor, dar epuizant să petreci toată ziua căutând inspirație, mai ales când sursa ta de inspirație se afla în fața ta. Sursa mea de inspirație este motanul meu năzdrăvan pe numele lui de scenă #SpuffTheTomcat
Trebuie să fii liniștit și răbdător și se simte ca o realizare când o pisică îți sare în poală. Trebuie să-i câștigi încrederea și, atunci când o faci, simți că te-au ales pe tine – eu întotdeauna am spus că el m-a ales pe mine. Asta te face să te simți special și sentimentul ăsta este deosebit de plăcut atunci când ai avut o zi grea sau pur și simplu ai avut o dezamăgire. Așa că în următoarele rânduri vă voi prezenta 7 motive pentru care motanul meu este sursa mea de inspirație
Practic el a inventat somnul de frumusețe de la prânz
Conform unor studii (făcute în UK sau altă țară), s-a arătat că un pui de somn la prânz poate face minuni pentru vigilența, memoria, creativitatea, productivitatea și starea generală de spirit.
O dată cu începerea pandemiei, a început și lucrul de acasă. Pe timpul verii, domnul Spuff își face veacul pe pervazul geamului de lângă biroul meu. Pentru ca sunt o iubitoare de somn, recunosc ca au fost zile când după ce am mâncat de prânz am tras pe dreapta jumătate de ora. Am fost mult mai productivă ulterior.
Nu lasă eșecul să îi stea în cale
Indiferent de câte ori cade, Spuff își găsesc întotdeauna voința de a se ridica și a încerca din nou. Nu degeaba are el nouă vieți. Cred că Spuff și-a pierdut doar una până acum, în momentul când a sărit de la etajul unul și a înghețat în boschetul din fața blocului, neștiind ce să facă – mai ales că era pentru prima dată liber în jungla urbană.
Viața lui se ghidează după motto-ul ”Trăiește clipa”
Sigur, cel puțin pisicile de casă duc o viață mult mai puțin stresantă decât noi, slujitorii lor umani. Dar asta nu le discreditează capacitatea înnăscută de a sta perfect nemișcate, uneori ore la rând, și doar să aprecieze momentul prezent. Pofta cea mai mare a lui Spuff este de a sta pe pervaz și a discuta cu prietenii lui înaripați – porumbeii.
Te fac să râzi mai tare decât ai crezut vreodată că este posibil
Anul trecut, cercetătorii de la Universitatea Loma Linda din California au descoperit că vizionarea a doar 20 de minute de videoclipuri amuzante cu pisici a redus substanțial nivelul de cortizol al subiecților și a ajutat memoria pe termen scurt a participanților mai în vârstă.
Pentru cei ce nu știau, râsul te face mai creativ, arde calorii, scade nivelul glicemiei, dar cel mai mare beneficiu al râsului este că acesta îți prelungește viața – pentru 1 minut de râs, câștigi 15 minute de viață.
Pisicile ne învață importanța luării deciziilor în mod strategic
Spre deosebire de prietenii noștri patrupezi care uneori parcă au ADHD, pisicile tind să-și aleagă mai atent luptele. Ele iau acel moment suplimentar pentru a privi, gândi și medita de departe înainte de a decide dacă atracția actuală merită cu adevărat atenția lor. Sunt atenți, strategici și deliberați – toate caracteristicile pe care proprietarii lor le prețuiesc și chiar speră să le întruchipeze.
Pot spune ca măcar această calitate am început să mi-o dezvolt. În principal am început să am răbdare atunci când îmi cumpăr lucruri. De obicei întâi mă duc în magazin, probez 1-2-x obiecte vestimentare și mă hotărăsc să-mi cumpăr online. Dar de când cu pandemia am devenit comodă și prefer să comand direct online, pentru că livrarea se face rapid. Pe https://answear.ro/ de exemplu livrarea se face în maxim 48h, iar returul se face cu ușurință în termen de 30 de zile de la data livrării. În plus, pentru comenzile de minim 200 de lei aceștia asigură livrare și retur gratuite.
Cea mai simpla decizie gândită strategic a fost sa-mi caut jeans boyfriend – https://answear.ro/h/jeans-boyfriend.html. Dilema a fost dacă să îi iau direct pe cei franjurați, sau să mă încred în abilitățile lui de croitor pentru a mi stiliza … Am studiat oferta, iar în momentul când am găsit câteva modele care îmi sunt pe plac, le-am pus la favorite și am setat alertă pentru când apare mărimea potrivită mie.
Oferă dragoste necondiționată – cel puțin în teorie, în practică dacă vrei să te iubească de când pășești prima dată pe ușă trebuie să te prezinți cu un plic cu bunătăți (musai de pește)
Sunt adesea cei mai buni ascultători pe care i-am putea cere la sfârșitul unei zile grele, iar privirile de pe fețele lor în timp ce trecem prin ușa din față ne amintesc că întotdeauna există cineva entuziasmat să ne vadă.
Spuff știe că e în regulă să se prostească din când în când (adică mai mereu)
În timp ce pisicile sunt cunoscute pentru atitudinea lor calmă, în special în cele 16 ore de somn, nu le este teamă să o piardă în totalitate – atât fizic, cât și emoțional – atunci când starea de spirit lovește. Și după cum se dovedește, acest tip de expresie își poate ajuta și proprietarii.
Într-o zi de zăpăceală mi s-a pus pata să fac curat la haine și la încălțăminte – ce este drept nu de bunăvoie, ci mai mult pentru că jumătatea mea se plângea că nu are loc în șifonier. Cine sunt eu să-i refuz conviețuirea în șifonier? Am donat ce se putea, iar ce nu am aruncat. Așa că m-am trezit că am maxim 2 ținute și o singură pereche de încălțăminte. Singura variantă ușoară era să caut online, așa că am început să-mi caut întâi de încălțat, și pentru că nu am fost niciodată cea care se încalță prea elegant am poposit pe pagina de încălțăminte sport https://answear.ro/h/pantofi-nike.html, pentru că nu sunt genul care se îmbracă mai mult sport
Articol scris pentru SuperBlog 2021
Categorie:SuperBlog 2021
POSTAREA ANTERIORA
New Beginnings. Old friends.
URMĂTOAREA POSTARE
Cu Maze prin România
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!