theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Clatite, prajitura sau paste?

Drăguța și absenta mea colegă de blog, care îmi este și cea mai bună prietenă, v-a spus în trecut că sunt leneșă dar totuși sunt un pui de Jamie Oliver. Am ajuns să îmi placă să gătesc și să fac lucruri delicioase prin încercări diverse, unele mai reușite iar altele dezastru total, dar haioase în același timp. O să încerc să vă zic o selecție a dezastrelor culinare – Clatite, prajitura sau paste? Aceasta-i întrebarea!
aventuri in bucatarie
Era o zi călduroasă de vară, undeva în anul 2003-2004, eu cu o vecină, de aceeași vârstă cu mine, aveam pofta de clătite. Părinții noștri erau afară la banca din fața blocului la o sămânță de vorbă. Era a doua oară când preparam aluatul, deci nici o problemă – zahăr, lapte, ouă, făină. Prima clătită niciodată nu ieșea, dar nu era tragedie, era bună și așa mai strâmbă. Făcusem jumătate din aluat, dar pe farfurie nu era nici o clătită. Are mama o vorbă legată de gogoși și clătite: ”Cum se face, dă-o-ncoace”. Pentru ca am văzut la televizor că majoritatea bucătarilor aruncă clătitele în sus am zis să încercăm și noi. Cum era de așteptat a rămas lipită de tavan.
Eu fuga am luat paleta într-o mână să mă sui pe scaun să o dezlipesc, iar tigaia încinsă am pus-o pe mușamaua de pe masă, vă dați seama că aceasta s-a lipit instant de tigaie. În 5 secunde am realizat ceea ce am făcut, am luat tigaia și am pus-o înapoi pe aragaz pe ochiul aprins, cred că m-am gândit să coc mușama în loc de clătite, dar cireașa de pe tort a fost momentul când vecina mea a luat tigaia de pe foc și a trântit-o în chiuvetă dând și drumul la apă peste ea. Ne-am panicat noi puțin dar ne-a bufnit râsul în următorul moment.
Al doilea incident dulce s-a petrecut la doi ani distanță, numai că de această dată era iarnă și avem poftă de prăjitură cu dulceață de prune – un fel de negresă. Mama era ocupată la baie cu spălatul rufelor și am zis să le fac o surpriză dulce. Rețeta are în compoziție: 250gr dulceață de prune, făină, ouă, praf de copt, zahăr și lapte bătut/iaurt.
Sparg ouălele în vasul de mixer și înainte de a pune iaurtul le bat putin cu zahărul până acesta se topește pentru a ieși prăjitura mai bună. Tort iaurtul și genul și mai bag putin mixerul în ea. La sfârșit încorporez și făină și o torn într-o tavă frumos tapetată ca să poată fi mai ușor de scos.
După 45 minute de stat la bronzat în cuptor prăjitura mea e gata. Aspectuoasă și foarte frumos mirositoare. O las în cuptor până mâncăm cina și o scot mândră să o servim la desert. Surpriză! Am uitat un ingredient, fără de care prăjitura mea este bună de aruncat după câini să le spargi capul – praful de copt.
Vă dați seama că în secunda următoare m-am dezumflat automat și m-am luat și putin bocitul.
Foștii colegi de facultate, prietenii și actualii colegi de master și de servici vă pot garanta că acum prăjiturile mele sunt cele mai bune 😛
Mai am o pățanie pentru prin care vă demonstrez că nu contează ce ai în frigider, contează bucătarii și compania 😛
Această povestioară este mult mai recentă și se petrece într-un cămin din complexul studențesc Agronomie. După o plimbare prin parc epuizantă mie și Pisicuvelei ni s-a făcut foame. Fără chef de deplasare la un supermarket mare și fără prea mulți bani în buzunar am decis să ne întoarcem la ea în cameră că vom găsi noi ceva cu ce să umplem stomăcelele gălăgioase.
Ajunse in cameră facem inventarul: paste, chifteluțe înghețate, ceva condimente și niște brânză uitată prin fundul frigiderului. Lipsea bulionul sau usturoiul sau maioneza. Hmm! Nu contează, punem pastele la fiert. Până se fac ele dau fuga la o altă prietenă, care din fericire stătea în același cămin și la același etaj să cotrobăi și pe la ea. Ca înainte de vacanță (nu mai știu care dintre vacanțe) frigiderele studențești sunt la fel de goale ca și burțile proprietarilor. Mai găsesc la ea două linguri de zacuscă și ceva maioneză cu usturoi. Cu toate aceste ingrediente am reușit să facem un sos de pomină, cel mai supercalifragilisticexpialidocious sos pentru paste ever. Iar pentru a avea și desert am păstrat câteva paste și le-am amestecat cu dulceață de vișine.
Acestea sunt doar o parte dintre aventurile mele în bucătărie, și vă dați seama că totul ar fi fost mult mai ușor în oricare dintre cele trei situații dacă ar fi existat FoodPanda pe atunci, care te ajută să găsești rapid toate firmele ce fac livrări la domiciliu. Astfel datorită serviciilor oferite de către aceștia îți satisfaci toate poftele culinare și te scapă de mușama arsă sau prăjitură tare ca piatra.
foodpanda
Voi aveți pățanii din bucătărie?!

Discover more from Forever Young

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Categorie:News Blog
POSTAREA ANTERIORA
Santander German GP F1 2014 – Hockenheim – Hockenheimring
URMĂTOAREA POSTARE
Hungarian GP F1 2014 – Budapesta – Hungaroring Sport RT
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!