theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Aventura de la BJ la V8

O zi frumoasă de primăvară perfectă pentru o plimbare și învățăminte noi. Bătrânul și ruginitul BJ se gândește să își scoată nepoata Land Cruiser V8 la o expediție montană pentru a-i arăta câteva trucuri.

Nu există în țara noastră un peisaj mai frumos, plin de munți, serpentine și noi aventuri, ca Făgărașul.
Singura problemă era că drumul până acolo era lung și plictisitor pentru Land Cruiser, dar nu și pentru bătrânul BJ, pentru care fiecare părticică avea o semnificație – la fântâna adăpostită de salcie a rămas fără benzină pentru prima dată, pe podețul micuț ce traversa un pârăiaș a făcut prima pană. Toate aceste amintiri, plus cea a unuia din frații săi care a fost prima mașină ce a urcat pe muntele Fuji, i le spunea nepoatei care în loc să îl asculte se juca cu radio și cu sistemul de navigație, de fiecare dată când ieșeau la plimbare bunicul avea o poveste de spus.
Când au ajuns la poalele munților bătrânul scârțâia din toate încheieturile, pe când nepoata nu scotea nici un sunet – rămăsese înmărmurită la gândul că va trebuii să străbată acele coclauri pentru a ajunge cât mai sus. Nu își știa propriile puteri, chiar dacă era mult mai impunătoare decât colegele ei de joacă.
Începutul a fost mai greu deoarece nu am mai parcurs un asemenea drum niciodată. L-am ascultat pe bunicu cu atenție și am pornit șovăitoare
După câțiva kilometrii l-am lăsat pe bunicu în urmă și m-am aventurat pe drumuri din ce în ce mai abrupte și greu de străbătut.
Apa rece a unui pârâului mi-a curățat roțile pline de pământ, după care mi-am continuat aventura. Într-un luminiș m-am oprit să îl aștept și pe bunicul căruia i-a fost mult mai greu să țină pasul cu mine.
Sunt inegalabilă când este vorba de off-road – verii mei nici nu se compara cu mine. Am multe sisteme inteligente care mă ajută atunci când mă aflu în off-road:
– CRAWL – Sistem de control al celor patru roți, un fel de control de croazieră off-road, ce menține în mod automat o viteză uniformă mică cu ajutorul frânelor și pedalei de accelerație.
– KDSS – suspensii hidraulice controlate electronic
– Suspensie spate pneumatica
– Sistem de anit-blocare la frânare
– Sistem de control asistat la coborâre dar și Sistem de control aistat la pornirea in rampa

Articol realizat pentru Etapa nr.24 a concursului SuperBlog 2012.

Categorie:SuperBlog 2012
POSTAREA ANTERIORA
Let’s dress in Style
URMĂTOAREA POSTARE
Legenda Pisicuvelei
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!