theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Animalul tau de companie

Înainte de a avea un animal de companie trebuie să ți cont de câteva lucruri. Este ca la începutul unei relații, trebuie să vezi dacă ești pregătit să faci acest pas. Înainte de a-l lua pe Spuff am stat să mă gândesc ce va însemna o pisică la mine în apartament: avantaje și dezavantaje.
Trebuie să te gândești, în primul rând, dacă ai timp pentru animăluț, deoarece și el necesită atenție.
Trebuie să alegem un animăluț care se potrivește stilului tău de viață, și nu doar pentru că este drăgălaș – acest criteriu este printre cele mai proaste. Poate din cauza acestui criteriu o parte din necuvântătoare ajung abandonate pentru că: au pre multă energie, sau nu au deloc, se suie pe masă, miorlăie prea mult, și lista poate continua. Dacă nu puteți trece cu vederea unul dintre aceste lucruri înseamnă că trebuie să vă luați un peștisor sau un papagal pentru că nu necesită așa multă atenție.
Dacă ai priteni care au pisică/cîine intrebații pe ei detalii, pentru că sunt cei mai în măsură să vă spună ce înseamnă a avea un animăluț. Un plus ar fi dacă aveți printre cunoștințe un medic veterinar 😉
Este foarte important, ca înainte de a aduce animăluțul acasă să fim siguri că aceasta este pregătită pentru invazie 😛 Cumpărați boluri pentru apă și mâncare, jucării și alte lucruri necesare pentru ca animăluțul să se adapteze cât mai bine. Din punctul acesta de vedere o pisică pare mult mai ușor de întreținut într-un apartament. Tot-odată ascundeți cablurile și substanțele cu curățenie într-un dulap la care acestă să nu aibă acces.
Că am adus vorba de mâncare. Datoriă tehnologiei și nu numai, în zilele noastre este mult mai ușor să alegi mâncarea corespunzătoare rasei din care face parte animăluțul tău. Unele sortimente sunt mai bune decât altele. Dacă pentru mâncarea pe care o consumăm noi, citim eticheta, faceți la fel și cu mancarea pentru animăluțul vostru. Nu este suficient ca desenul de pe pungă să fie cât mai colorat, sau să fie mai ieftin, sau că brandul este cunoscut. Și nimăluțele au nevoie de vitamine, carbohidrați sau proteine cum avem si noi oameni. În același timp trebuie să ținem cont și de vârsta animăluțului, cât și de nivelul de activitate.
În prima seară cu Spuff am adormit putin îngrijorată, în mare parte pentru lucrurile mele și pentru că nu știam dacă își va da seama că lighianul din baie, plin cu silicat este pentru nevoile lui. Ceea ce cred că l-a stresat și pe el, mai ales că ma trezeam din două în două ore să îl verific, și fără să vreau îl trezeam și pe el.
Cu jucăriile a fost mult mai usor. I-am cumpărat mai multe tipuri de mingii, un ursuleț de plus și ca să-și ascută unghiile i-am făcut, împreună cu prietenul meu de atunci, un mic ansamblu de joacă. Mi s-a părut mult mai ok să îi fac eu, deoarece raportul calitate preț pentru asemnea ansamble mi s-a părut exagerat.
Am încercat să îl fac în nenumărate rânduri să-l fac să doarmă în cutia lui – pe care i-am aranjat-o frumos, dar se pare că tot unul dintre scaunele ce le-am avut în camin este mai confortabil pentru el.
Și să știți că un animăluț de casă te face mai responsabil și mai ordonat – cel puțin în cazul meu.
Plus că dacă stam puțin să ne gândim, toate informațiile pe care vi le-am spus eu pot fi ușor găsite pe internet. O dată cu dezvoltarea tehnologiei, accesul la informație este mult mai facil. Da, gasim mai multe informații, uneori contradictorii, dar putem sorta printre toate informațiile prezentate. Daca ceva nu ne este clar putem întreba medicul veterinar.
În trecut informațiile despre hrană și îngrijirea animăluțului puteai să le afli de la un doctor veterinar sau din cărți vechi de specialitate. Acum a devenit mult mai ușor procesul de creștere a unui animal de companie. Agentia de Marketing Creative Wings a ajutat la lansarea magazinului online Cattitude unde puteți găsi o diversitate de accesorii și mâncare pentru animăluțul vostru.
POSTAREA ANTERIORA
The secret life of Spuff
URMĂTOAREA POSTARE
Press reset and begin
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!