theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Accidente tragice in motorsport

Săptămâna aceasta a fost una extreme de ghinionista pentru femeile din motorsport.
Maria de Villota, pilotul de rezervă al echipei Marussia îşi va încheia cariera prematur în urma unui accident oribil. Acesta a fost rănită în timp ce testa un monopost al echipei ruse în localitatea britanică Duxford.
Cei de la Marussia au efectuat marţi un test aerodinamic în linie dreaptă cu monopostul MR-01, scopul fiind evaluarea upgrade-ul pregătit pentru Marele Premiu al Marii Britanii.
Sesiunea de teste s-a încheiat însă prematur după ce pilotul de rezervă Maria de Villota a lovit un camion al echipei staționat pe marginea traseului.
Rănile suferite de Maria de Villota i-au pus viaţa în pericol. Marussia a anunţat joi seară că starea de sănătate a Mariei de Villota nu a suferit niciun fel de modificare după operaţia de peste 12 ore la care a fost supusă în seara zilei de marţi.
Spanioloaica în vârstă de 32 de ani şi-a pierdut însă ochiul drept în urma rănilor grave suferite la nivelul feţei.
Vineri dimineață aceasta a mai fost supusă unei intervenții chirurgicale. Starea de sănătate a Mariei s-a îmbunătățit de la critică la gravă, dar stabilă.
Echipa nu a făcut încă nici o referire cu privire la cauzele producerii accidentului, astfel că în acest moment există două ipoteze: accidentul a fost provocat fie de o defecţiune tehnică la monopost, fie de o greşeală de pilotaj a Mariei de Villota.
În urma acestui incident singura femeie-pilot rămasă în Formula 1 este scoţianca Susie Wolff, în vârstă de numai 29 de ani. Ea se află din 2012 sub contract cu echipa Williams.
Nu același noroc l-a avut si românca Daniela Zaharie care efectua un tur de recunoaștere al traseului de raliu pentru Cupa VTM Hunedoara Hasdat. Aceasta se afla la volanul unei Honda Civic. Porecla timișorencei era Schumy.
Aici urmau să se desfășoare primele două etape din cadrul Campionatului Național de Automobilism.
”Problema este că ea se dădea pe drum în perioada cu circulație deschisă. Și în astfel de situații trebuie mers prudent respectând toate regulile de circulație pe drumurile publice”, a declarat un arbitru al Raliului Hunedoarei. Daniela Zaharie a lovit o altă mașina care venea din contrasens și s-a lovit cu capul de roll-bar-ul mașinii. Aceasta nu purta casca de protecție. Deși echipajul SMURD ajuns la fața locului a depus toate eforturile necesare pentru a o resuscita, tânăra în vârstă de 33 de ani a decedat înainte de a fi transportata la spital.
“Recunoaşterea traseului urma să aibă loc sâmbătă dimineaţa, înainte de start. Toţi piloţii rulau atunci, când circulaţia era oprită. Tânăra în vârstă de 33 de ani semnase un acord standard că va respecta regulile şi va face recunoaşterea traseului atunci. Ea ştia că se expune dacă rulează cu viteză pe traseu în afara concursului, în condiţii de circulaţie normală. Ne pare rău de ce s-a întâmplat şi am suspendat concursul”, a declarat unul dintre organizatorii concursului, Ioan Ştaier.
Categorie:Sport, Stiri
POSTAREA ANTERIORA
Bune maniere pe două roți cu pedală
URMĂTOAREA POSTARE
La plimbare pe BicicletaRosie
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!