theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

4 Anotimpuri, 12 Zodii

Zodiile se pot grupa și în funcție de vibrația celor patru anotimpuri, a momentelor lor de început, apogeu sau tranziție. Semnele de aceeași grupare nu se înțeleg prea bine între ele, având tendința de a se contraria, de a-și bruia reciproc energia, de a intra în conflict. Iar dacă între semnele mutabile lucrurile se mai pot ajusta, datorită adaptabilității acestora, în cazul semnelor fixe acordul e foarte dificil.
anotimpurile& zodiile
Semnele Cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn.
Marchează începutul anotimpurilor, astfel: berbecul debutează pe 21 martie, la echinocțiul de primăvară; racul debutează pe 21 iunie, la solstițiul de vară; prima zi de Balanță e pe 23 septembrie, la echinocțiul de toamnă; capricornul debutează pe 22 decembrie, la solstițiul de iarnă.
Semnele cardinale au în comun spiritul de inițiativă, voința și dinamismul. Sunt ambițioase, pasionate, intependente, animate de motivații puternice, cu reacții vii și cu calități de lider (chiar și racul, cât pare de timid și supus, va face mereu doar ce vrea el și va ști să-și impună voința, fără să ridice vocea). Vizează întotdeauna ascensiunea și progresul și au nevoie de competiție, de provocare. Energia semnelor cardinale este considerabilă, dar mai mult de natură impulsivă.
Defecte: anxietate, nerăbdare și reacții violente.
Destin: posibile schimbări de situație pe parcursul vieții, dar acestea sunt hotărâte în mod voluntar, în scopul ameliorării condițiilor de viață.
Sănătatea: sunt predispuse la afecțiuni acute, dureroase, cu debut furtunos și vindecare rapidă – risc de accidente.
Semnele Fixe: Taur, Leu, Scorpion, Vărsător.
Sunt plasate în mijlocul anotimpurilor și fixează caracteristicile acestora: taurul marchează mijlocul primăverii, leul mijlocul verii, scorpionul mijlocul toamnei, iar vărsătorul mijlocul iernii.
Semnele fixe au în comun rezistența fizică, energia psihică, emoțiile intense, puterea de concentrare, fermitatea și stabilitatea. Sunt semne tenace, cu un acut simț al duratei și continuității. Dispun de multă energie, pe care o utilizează în doze constante, și duc la bun sfârșit orice acțiune începută.
Defecte: încăpățânarea, rigiditatea și intoleranța.
Destin: semnele fixe au o aversiune înnăscută față de schimbări, iar când acestea se produc în viața lor, sunt foarte importante și extrem de bulversante.
Sănătatea: sunt predispuse la boli cronice, ireversibile, cu evoluție lentă. Fiind foarte rezistenta, tratează cu indiferență indispozițiile și se hotărăsc foarte greu să meargă la medic, adesea când boala este deja instalată. Încăpățânate, au tendința să nu respecte prescripțiile doctorilor și le este aproape imposibil să-și schimbe regimul de viață sau să adopte o dietă. Resimt orice intervenție asupra organismului ca pe o traumă majoră.
Semnele Mutabile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești.
Fac tranziția între anotimpuri: gemenii marchează tranziția de la primăvară la vară; fecioara marchează tranziția de la vară la toamnă; săgetătorul face tranziția de la toamnă la iarnă, iar peștii de la iarnă la primăvară.
Se mai numesc și semne duble: au ca simbol 2 gemeni, 2 pești, un centaur (jumătate cal, jumătate om) și o ființă înaripată (jumătate om, jumătate înger).
Sunt considerate cele mai complexe și mai contradictorii din tot zodiacul. Au în comun o puternică activitate mentală, un spirit maleabil și subtil. Sunt adaptabile, mobile, jucăușe, curioase, versatile și au tendința de a urmării simultan mai multe obiectiv.
Defecte: inconstanța, superficialitatea, nehotărârea și spiritul critic.
Destin: schimbări frecvente, care țin mai puțin de voința proprie și mai mult de indecizie.
Sănătate: simptome confuze și schimbătoare, iar afecțiunile pot dispărea ca și când n-ar fi fost. Sensibile și nu prea rezistente, semnele mutabile acționează de la primele semne de boală, se îngrijesc bine și se adaptează ușor recomandărilor medicale. Au abilități vindecătoare înnăscute.
Categorie:Astrologice
POSTAREA ANTERIORA
Diferenta de varsta
URMĂTOAREA POSTARE
Semne de Pamant
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!