theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

24 de ore pe zi avem fiecare

Salutari, prieteni ! Eu sunt Dragos Geornoiu si cu ocazia acestui guest-post vreau sa dezbatem putin tema realizarilor personale si marea problema a timpului. Prin realizari ma refer la ceea ce vrem sa facem fiecare dintre noi, dar din pacate de multe ori ne lasam pagubasi din cauza vechiului motiv cu “nu am timp”.
Fiecare are dorinte, hobby-uri sau vise. Si depinde de fiecare dintre noi daca ni le atingem sau nu. De cele mai multe ori ne ocupam timpul cu atat de multe nimicuri incat nu mai avem timp pentru lucrurile care chiar conteaza. De asta si vreau sa vorbim putin de acest subiect, multi uitam ca trebuie sa ne pese de lucrurile care chiar sunt importante pentru noi. Dar cu putina organizare si dedicare, totul se poate schimba de-acum inainte.
24 de ore pe zi avem cu totii. 24 de ore pe zi au avut si Einstein, Christopher Columb sau Confucius, insa diferenta e ca ei au fructificat la maxim timpul lor. Au reusit sa ramana intipariti in istorie. O viata au avut si ei, insa s-au consacrat in domniile in care activau. S-au focusat pe ceva si au reusit sa inspire generatii intregi ce au urmat dupa vremea lor. Deci scuza cu “nu am timp” sper ca a fost spulberata din toate incheieturile.
Si-atunci ce ne mai opreste din drumul nostru pentru concretizarea realizarilor ? Ramane numai focusarea si organizarea mai atenta a timpului. Hai ca o sa iau un exemplu personal. Eu vreau sa scriu zilnic pe blog, asa ca rezerv ceva timp strict acestui lucru. Vreau sa citesc si ce scriu alti bloggeri, asa ca ceva timp rezerv sia cestui lucru. Vreau sa ma plimb prin tara, asa ca pun ceva bani de-o parte si imi rezerv cateva zile la anumite perioade de timp pentru a face asta. Vreau pe viitor sa scriu o carte, asa ca pe viitor o sa imi rezerv timp si pentru asta… Si tot asa. Incerc sa-mi organizez timpul cat mai eficient posibil.
Cum ne organizam timpul depinde de fiecare dintre noi, insa daca vrem sa ne folosim cat mai eficient timpul pe care il avem trebuie sa ne si organizam ceva mai bine. Si asta depinde numai de noi. Daca vrei ceva in viata, intinde-te si ia-l. 24 de ore avem fiecare, urmatoarele 24 de ore ale tale incep chiar acum… vei profita de ele ?
Categorie:Guest Post
POSTAREA ANTERIORA
Emmy Awards 2012
URMĂTOAREA POSTARE
Singtel Singapore Grand Prix – Singapore – Marina Bay Street Circuit (Fourteen Race Formula 1 2012 season)
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

1 Comentarii

  • 14 October, 2012 la 15:03

    si eu as vrea sa scriu zi de zi pe blog, doar ca 6 ore pe zi le petrec la liceu, dupa invatat lectii, antrenament si pe urma calculator . . . uneori intervin si alte probleme, doctor, plecat la tara si altele…..

    RASPUNDE

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!