theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sus pe nori

Din categoria cum să ai un blocaj creativ aproape de sfârșitul unui concurs. Fix la penultima probă propusă de magazinul Azerty, a cărei cerințe este: Cum arata viitorul unităților de stocare?
Să o luăm cronologic. După spusele wikipedia primul hdd produs pentru toată lumea a fost în 1956 – IBM 305 RAMAC, iar primul memory stick a fost produs de compania israeliană M-Systems în colaborare tot cu IBM, prin 2000 – a avut o capacitate de 8MB – infimă pentru tehnologia actuală.
Evoluția mea în lumea GB a început de la 40 odată cu primul calculator. În momentul când eu și Pisicuveaua am trecut la portabile, iar GB au crescut ne-am dat seama că nu ne vor ajunge nici 5TB pentru toate pasiunile noastre – muzică, seriale, poze.
Din fericire cel puțin una din noi a trecut la pasul următor și și-a achiziționat un hdd extern – ea – unul de 2TB.
Tehnologia a evoluat foarte mult din acest punct de vedere și au început să apară serverele cloud, care nu necesită spațiul pe propriul calculator ci acces securizat la o porțiune de server pe care sunt stocate fișierele tale.
Într-un fel acest lucru ar ajuta foarte mult la dezvoltarea calculatoarelor – de fapt micșorarea greutății lor, și folosirea spațiului odată necesar pentru HDD cu alte componente.
Singura întrebare legată de această modalitate de stocare este dacă va fi sigură. Odată cu descoperirea internetului, au apărut virușii – un fel de gripă a calculatoarelor – și persoanele care îi creează. Cu timpul și oamenii au început să fie mai prudenți și să nu mai împărtășească informații personale în online.
Totul este cu dacă… din fericire/păcate (depinde din ce punct de vedere privești) nu există o persoană care poate vedea în viitor, așa că rămâne să ne trăim viața și să o luăm pas cu pas cu bune și cu rele!
Articol realizat pentru Etapa nr.27 a concursului SuperBlog 2012.
Categorie:SuperBlog 2012
POSTAREA ANTERIORA
Brazilian Grand Prix – Interlagos – Autodromo Jose Carlos Pace (Final Race Formula 1 2012 season)
URMĂTOAREA POSTARE
Vine… Cine?
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!