theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Super monitoare… cu ce cost?!

În Etapa nr. 28 v-am spus ce configurație de calculator aș dori să îmi aducă Moș Crăciun. Acea configurație nu ar fi completă fără un monitor pe măsură. Nu contează că este conceput pentru profesioniști… (cine știe ce voi face într-o bună zi)
Despre cine este vorba? Asus ProArt PA246Q. Acesta este primul monitor professional al celor de la Asus. Ce pot spune, după câte am citit despre el, calitate la superlativ
Are o diagonală de 24” și o rezoluție standard de 1920×1200 pixeli (format 16:10). Acest model foloseste un panou P-IPS. Ce înseamnă P-IPS – culori fenomenale (~1,07 miliarde de culori) și vizibile din aproape orice unghi, în cazul lui AsusProArt PA246Q de până la 178°. Samsung și LG se întreg în a face cel mai subtire și cele mai ușoare monitor, pe când Asus nu se gândește la grosimea lui ci la performanțe cât mai ridicate (Asus ProArt PA246Q cântărește aproximativ 7kg).
Nu numai monitorul poate fi numit un gadget, ci și piciorul de suport, care permite reglarea diplay-ului pe înălțime (10 cm),înclinare față/spate, pivotare cu 60° stânga/drepata și rotirea ecranului înmodurile landscape sau portrait. Din punct de vedere al conectivității nu lipsește nimic : VGA, DVI, HDMI și DiplayPort, pe latura drepată, plus uncititor de carduri (SD/MS/xD) și două porturi USB, pe latura stângă.
Permite ajustarea infividuală a celor 6 culori de bază (roșu, verde, albastru, cyan, magenta și galben), plus că fiecare monitor care iese de pe poarta fabricii este pre-calibrat de producător.
Am văzut unul la un amic și prima senzație a fost că are culorile prea exagerate, dar adevărul este că… nu știu care este adevărul. Diferența asta se datorează faptului că față de monitoarele standard de pe piață care au în dotare o matrice TN, Asus a echipat monitoarele sale profesionale cu alt tip de matrice.
Chiar dacă este un monitor dedicat multimedia nu însemnă că cinefilii sau gamerii vor fi dezamăgiți. Un minus ar fi că nu este foarte bun din punct de vedere al contrastului.
Pe scurt dacă voi avea bani (vreodata) sa mi-l iau nu îmi voi mai face griji când scot pozele că de fapt nu am reglat bine luminozitatea și contrastul și vor ieși șterse.
Acest monitor este pentru cei ce doresc ceva mai mult… și dacă ai în jur de 2000ron în buzunar care stau prost.

Articol realizat pentru Etapa nr.25 a concursului SuperBlog 2011.
POSTAREA ANTERIORA
ASUS Slogan Maker
URMĂTOAREA POSTARE
Autonom si bloggerii, in social media
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!