theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Stiati ca (II) …

… ceara din urechi este o combinație între grăsime și transpirație.
… v-ați întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă ați mânca fiind așezați în cap? Ei bine mâncarea s-ar duce în sus, deoarece mușchii esofagului vor continua să împingă mâncarea către stomac – dar totuși nu încercați că s-ar putea să muriți înnecați.
… mușchiul ochiului este cel mai rapid din organism. El se contractp în mai puțin de o sutime de secundă.
… depozitele de grăsimi din artere pot duce la blocarea arterelor coronariene și în cele din urmă la infarct. Pe măsură ce nivelul grăsimilor din artere creste, inima trebuie să depună eforturi mai mari pentru a asigura aceeași cantitate de sânge prin artere cu un diametru mai mic.
… diferența principală dintre scheletul femeii și cel al bărbatului constă în faptul ca ea are zona soldului mărita pentru a putea naște.
… în timpul primei luni de sarcină fătul are o lungime de câțiva milimetri.
… fătul visează aproape tot timpul. Cei care sunt născuți prematur vor visa mai mult la maturitate – clar eu am fost născută prematur.
… mai mult de jumătate din greutatea pe care o are copilul la naștere este câștigată în timpul ultimelor șase – opt săptămâni de sarcină.
… unghia degetului mijlociu creste cel mai repede. O unghie ajunge la lungimea normală cam în 150 de zile.
… drumul mâncării de-a lungul esofagului durează cam 8 secunde. În medie, stomacul digeră o masă bogată în grăsimi în 6 ore, în timp ce pentru o masă bogată în carbohidrați îi sunt necesare doar 2 ore. Durata medie a digestiei în intestinul subțire este de 3 până la 5 ore. În intestinul gros mâncarea este apoi digerată timp de 4 ore până la 3 zile.
… sunt necesare aproximativ 200.000 de încruntări pentru apariția unui rid permanent deasupra sprâncenelor – deci mai bine râdeți decât să fiți supărați.
… în momentul primei respirații un nou născut trebuie să inspire cam de cincizeci de ori mai puternic decât un adult.
… atunci când ne lovim într-un anume loc din zona cotului resimțim o durere acută. Aceasta se datorează faptului că pe aici trece nervul cubital, poziționat de-a lungul osului humerus. Se consideră că aceasta ar fi o scurtă formă de paralizie.
… se crede că pe corpul unei persoane obișnuite cresc cam cinci milioane de fire de păr în același timp. Nu este amuzant să ne gândim că oamenii au la fel de mulți foliculi de păr precum gorilele? Culoarea părului depinde de melanină (pigment). Pe măsura ce îmbătrânim se secretă tot mai putină melanină si se formează mici bule de aer apărând astfel aspectul cărunt al părului.
… se cunoaște deja faptul că inima continuă să bată după ce este scoasă din corp. Chiar dacă este tăiată în bucăți, mușchii inimii vor continua să bată.
… inima pompează mai mult de 3.500 de litri de sânge în timp de o oră. De-a lungul vieții inima bate de aproximativ 2.700.000.000 de ori. În corpul dumneavoastră sunt mai mult de 12.00 de km de vase de sânge.
… un bărbat obișnuit mănâncă în jur de 50 de tone de alimente de-a lungul vieții pentru a menține o greutate de 80 de kg.
… osul hioid, aflat deasupra laringelui, susține mușchii limbii si este singurul os din organism care nu atinge nici un alt os?
… mandibula este cel mai dur os din organism.
… cel mai mare mușchi este latissimus dorsi. Acesta este un mușchi plat de pe spate care intră în acțiune în timpul mișcării brațului.
… din punct de vedere fizic o femeie este aptă de a naște treizeci si cinci de copii de-a lungul vieții.
… în medie, ovarele conțin două milioane de ovule? Fiecare ovul conține codul genetic al unui număr imposibil de determinat de generații de ființe umane.
Categorie:Ganduri
POSTAREA ANTERIORA
UBS Chinese Grand Prix – Shanghai – Shanghai International Circuit (Third Race Formula 1 2012 season)
URMĂTOAREA POSTARE
The lost bunny wabbit
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

1 Comentarii

  • 1 September, 2012 la 22:26

    foarte interesant . Nu le stiam pe toate.

    RASPUNDE

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!