theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sportul Romanesc

Astăzi o să vă vorbesc despre încă una dintre multele nemulțumiri ale mele legate de conducerea acestei țări, cei puțin pentru mine.

Nu știu de ce minister ține și nici nu cred că este important.
Mă refer la situația sportivilor din această țară, care mi se pare personal împărțită în două mari categorii: fotbaliști și restul.
Cea mai mare atenție este dată fotbaliștilor, iar de cele mai multe ori cele mai mari satisfacții vin din partea celorlalți.
Mi se pare o absurditate că cei care sunt cei mai performanți să fie și cei mai remunerați și băgați în seamă, pe când celorlalți să li se dea odată la pe an câteva firimituri de bani ca la vrăbii.
În categoria restul întră : basketul si handbalul, canotajul, natație (adică înot pentru cei ce nu știau termenul), atletismul, sporturile cu motor, gimnastica, scrimă, boxul, tenis. Sportivii din aceste categorii sunt băgați în seamă minim odată pe an într-o știre ce durează maxim 30 secunde, la rubrica știrilor din sport. De cele mai multe ori ei sunt cei care aduc trofeele în țară și care spun că sunt mândrii că sunt români.
Nu mă pricep extrem de mult la toate sporturile enumerate mai sus și nici nu auzim suficiente informații despre ele. Mai apare răzleț la televizor câte un antrenor care se plânge, pe bună dreptate, că nu au bani pentru echipamente și alte chestii importante. Avem sportivi valoroși în acestă țară, dar nu sunt tratați cu respectul cuvenit.
Nu spun acum că toți fotbaliștii care iau bani cu carul sunt la fel, dar foarte puțini sunt excepția care confirmă regula.
În trecut România domina podiumurile campionatelor de gimnastică și atletism. Din păcate sunt din ce în ce mai puține gimnaste, din ce în ce mai puține fonduri alocate, și din ce în ce mai puține săli de sport unde se pot pregătii.
Viitorul României mie personal mi se pare sumbru din punct de vedere al acestor sporturi. Dacă întrebi un copil ce vrea să fie când va fi mare spune forbalist sau manelist, în alte vremuri ar fi spus gimnastă, profesoara sau polițist.
Nu vă dau momentan exemple de performanțe ale sportivilor Români, pentru că aș vrea să fac câte un postseparat pentru fiecare sport în parte în următoarele zile, deoarece avem cu ce si cine ne mândri.Iar ei se mândresc că sunt Români chiar dacă uneori nu primesc ajutor din partea statului.
Categorie:Sportul Romanesc
POSTAREA ANTERIORA
ATEISM
URMĂTOAREA POSTARE
Atletism
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

1 Comentarii

  • 28 May, 2012 la 16:12

    […] Posted by Ramona on Jan 13th, 2012 in Sportul Romanesc | 0 comments Cum v-am zis în postul de ieri m-am gândit să vorbesc și despre alte sporturi care au adus rezultate. Le-am luat […]

    RASPUNDE

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!