theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Rolex Autralian GP F1 2014 – Melbourne – Albert Park

Australia 2014 Poster
Și uite așa începe noul sezon competițional de Formula 1. Testele desfășurate până acum ne-au dezvăluit câteva din problemele unor echipe, dar ne-au arătat și punctele forte ale altora. Astfel calificările au fost semi-previzibile, băieții de la Mercedes clasându-se pe locurile 1 și 3.
F1 2014 drivers line-up
Din punctul meu de vedere, surpriza a venit din rândurile echipei Red Bull Racing – Sebastian Vettel clasându-se deabia pe locul 13, pe când noul său coechipier, Daniel Ricciardo, cu 10 poziții mai sus. Surpriza a fost chiar mai mare, ținând cont că Jean-Eric Vergne și debutantul Daniil Kvyat, piloții echipei Toro Rosso – sora mai mică a Red Bull Racing, vor pleca de pe poziția a șasea, respectiv a opta, a grilei de start. O altă clasare surpriză a fost a debutantului Kevin Magnussen, care i-a luat fața coechipierului său mult mai experimentat Jenson Button.
Tot o clasare surprinzătoare, din punct de vedere al diferenței de poziții, mi s-a părut și a piloților echipei Force India, locul 7 și locul 16
Australian GP 2014 Qualifying
1. Lewis Hamilton
2. Daniel Ricciardo
3. Nico Rosberg
4. Kevin Magnussen
5. Fernando Alonso
6. Jean-Eric Vergne
7. Nico Hulkenberg
8. Daniil Kvyat
9. Felipe Massa
10. Valtteri Bottas*
11. Jenson Button
12. Kimi Räikkönen
13. Sebastian Vettel
14. Adrian Sutil
15. Kamui Kobayashi
16. Sergio Perez
17. Max Chilton
18. Jules Bianchi
19. Esteban Gutierrez*
20. Marcus Ericsson
21. Romain Grosjean
22. Pastor Maldonado
Piloții Valteri Bottas și Esteban Gutierez vor pleca cu cinci poziții mai jos, datorită unei penalizări pentru schimbarea cutiei de viteze – în noul regulament se specifică faptul că o cutie de viteze trebuie să fie folosită pentru 6 evenimente consecutive.
1. Australia
Cred că dezamăgirea multora a fost cvadruplu campion mondial Sebastian Vettel, care a abandonat în turul 7 din motive tehnice.

“În timpul cursei, mașina cu numărul 3 a depășit în mod constant limita de curgere a combustibilului, de 100 kg/h”. Pentru ca acest lucru este interzis de regulamentul tehnic, Daniel Ricciardo a fost descalificat din Marele Premiu al Australiei,  Kevin Magnussen urcand pe treapta a doua a podiumului, locul trei revenindu-i coechipierului sau Jenson Button.

În schimb, japonezul Kamui Kobayashi (Caterham) a fost iertat de stewardzi pentru incidentul din primul tur, când l-a lovit violent pe Felipe Massa și a provocat abandonul amândurora.
A fost o cursă interesantă în care s-au evidențiat în mare parte noii piloți. Din punct de vedere al clasării cel mai bine a stat danezul Kevin Magnussen, care a ocupat ultima poziție a podiumului de premiere (a doua după excluderea lui Ricciardo); nici tânărul rus Daniil Kvyat nu a fost mai prejos, terminând în puncte la prima sa cursă în marele circ. O performanță destul de mulțumitoare a avut si Nico Hulkenberg care a reușit în sfârșit să ducă la capăt acest mare premiu, chiar dacă a terminat doar pe locul 7 (6 după excluderea lui Ricciardo). Valteri Bottas a obținut în această primă cursă mai multe puncte decât a avut echipa sa întreg sezonul trecut – 8 puncte, cu o clasare pe locul 6 (10 puncte, cu o clasare pe locul 5 după excluderea lui Ricciardo)
F1 2014 Australian GP Podium
1. Nico Rosberg
2. Daniel Ricciardo
3. Kevin Magnussen
4. Jenson Button
5. Fernando Alonso
6. Valtteri Bottas
7. Nico Hulkenberg
8. Kimi Räikkönen
9. Jean-Eric Vergne
10. Daniil Kvyat
11. Sergio Perez
12. Adrian Sutil
13. Esteban Gutierrez
14. Max Chilton
15. Jules Bianchi – abaondon –
16. Romain Grosjean – abaondon –
17. Pastor Maldonado – abaondon –
18. Marcus Ericsson – abaondon –
19. Sebastian Vettel – abaondon –
20. Lewis Hamilton – abaondon – problem cu motorul
21. Felipe Massa – abaondon – accident
22. Kamui Kobayashi – abaondon – accident
Cel mai rapid tur de pistă a fost realizat de către Nico Rosberg cu timpul de 1:32.478, cu aproape 3 secunde mai puțin rapid decât cel mai rapid tur de pistă de anul trecut – chiar dacă s-a preconizat că mașinile de anul acesta vor fi mai rapide.
În momentul în care va apărea voi adăuga și videoclipul celor de le The Minis cu viziunea acestora asupra cursei, până atunci: Enjoy the race!!!

POSTAREA ANTERIORA
Teams, Cars, Drivers & Numbers
URMĂTOAREA POSTARE
Petronas Malaysia GP F1 2014 – Kuala Lampur – Sepang International Circuit
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!