theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Red Thunder (II)

Și uite că din păcate a trebuit să-l dau înapoi, chiar dacă începusem să-l ador. De această dată, m-am prezentat direct la sediul evoMAG pentru a-l lăsa.
Încă nu mi-a trecut bâzdâgania cu ”Este ROȘU!”
Din punct de vedere al aplicațiilor este aceeași restricție de WP8, dar suplimentar are niște aplicații de editare foto puse la dispoziție de Nokia. Deja sunt obișnuit cu acest sistem de operare, pentru că dețin un HTC 8S, despre care cred că o să vă spun într-un viitor mai multe.
Ce mi-ar fi plăcut să văd suplimentar la el – modul de încărcare wireless.
Mă așteptam ca bateria să țină puțin mai mult, dar ăsta ar fi un minus al tuturor smartphone-urile. Maxim o zi (24h) te ținea – fără internet pornit non stop, și doar câteva apeluri. În situația cea mai întâlnită, conectat non-stop la internet , folosirea aplicațiilor intens și convorbiri, aveai noroc dacă ajungeai cu el acasă deabia respirând.
V-am zis în articolul cu primele impresii că este puțin cam greoi, dar în rest îmi place construcția și design-ul lui + culorile foarte vii cu care cei de la Nokia au venit – ”Este ROȘU!”
Am testat LTE-ul și pot spune că merge cu un avion supersonic. Un amic mi-a făcut o comparație între 3G și LTE – este ca și cum ai fi comparat acum câțiva ani 2G cu 3G, descărcam torrent pe telefon cu o viteză senzațională.
Nu v-am spus atunci ce se află sub acest unibody, ce face Nokia Lumia 920 să se lupte cu Samsung Galaxy S4 și iPhone 5. În primul rând procesorul SoC Qualcomm MSM8960 Snapdragon, la fel ca la HTC 8X, Krait Dual-core tactat la 1.5 GHz și același GPU Adreno 225, 1GB RAM și 32 GB pentru stocare.
Din punct de vedere al conectivității nu aveți de ce vă plânge – Wi-Fi 802.11 b/g/n Dual-Band, DLNA, Wi-Fi Hotspot, NFC, Bluetooth v3.1 A2DP, microUSB v2.0.
Camera principală este una de 8 MPX (3264×24448 pixeli) cu lentile Carl Zeiss, stabilizare optica, autofocus, dual-LED flash, cu tehnologie PureView,  ce poate filma video 1080p@30fps, iar cea secundară este de 1,3 MPX. Camera din punctul meu de vedere face poze destul de bune, are într-adevăr una dintre cele bune camere foto prezente pe un smartphone (exceptând poate Nokia 808 PureView).
   
Ecranul – citind câteva teste am observat că este mai slab decât HTC 8X, ceea ce nu mă așteptam.
Dar dacă vine vorba de sunet, poți spune clar că atinge un volum destul de ridicat pentru un smartphone – folosește tehnologia Dolby.
Dacă vorbim despre sistemul de operare – vă pot spune că am instalat fix aceleași aplicații de pe HTTC 8X. Nokia vine suplimentar cu două aplicații pentru hărți: Nokia Drive si Nokia City Lens, și să nu uităm de Nokia Maps ce poate fi folosită în mod offline – mie personal mie asta mi se pare un plus, pentru că nu ai conexiune de internet peste tot.
La un moment dat rulând foarte multe aplicații începuse să capete niște temperaturi cam încăpățânate 😀 și parcă îmi era puțin frică să-l forțez mai mult.
Ador telefoanele celor de la Nokia (sunt fana nr 1 :D) dar uitându-mă la un raport calitate preț, tind să îmi îndrept atenția către HTC 8X – are aproape aceleași specificații tehnice. Singurul avantaj pentru Lumia 920 este camera excepțional de bună și Nokia Maps – asta din punctul meu de vedere + faptul că ”Este ROȘU!” =))

Produse evoMAG.ro

Categorie:Feature, IT
POSTAREA ANTERIORA
Red Thunder (I)
URMĂTOAREA POSTARE
ICEEfest
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!