Prima mea experiență de acest gen, dar foarte clar nu și ultima. Inițial, in luna iunie am fost la Room 13, iar la cateva saptamani dupa m-am întors la locul faptei, ca un criminal si am incercat sa evadez si din Autopsy. Ambele camere, plus alte două le găsiți la
RealEscapeRoom. Numărul de jucători în care se poate juca este minim 2, maxim 5, iar nivelul de dificultate pentru ambele camere este 5 din 5. Camerele sunt supravegheate video în permanență pentru a fi mult mai ușor în momentul când ai nevoie de indicii. Indiciile pot fi cerute în orice moment al jocului, în număr nelimitat.
Povestea Room 13 este ceva de genul : ”Pe drumul spre casa, din vacanța petrecuta împreună cu familia, mașina se strica în mijlocul pustietății, fără posibilitatea de a suna pentru ajutor. Căutând un adăpost peste noapte decizi să vă cazați la un hotel din apropiere. Bătrânul îngrijitor al hotelului vă informează că nu sunt alte hoteluri în apropiere la care să ajungeți pe jos. După ce vă cazați într-una din camere veți descoperi că, înăuntru, se întâmplă câteva lucruri, mai degrabă supranaturale și că sunteți închiși pe dinăuntru. Rezolvați puzzle-urile din camera bântuită și găsiți o metoda de a scapă în 60 de minute altfel veți suferi de mania spiritelor pe care le-ați înfuriat.”
Povestea Autopsy este: ”Ești un reporter de știri delegat să investigheze un incident suspect la o proprietate locală. Găsești deja poliția la fața locului ca urmare a unor țipete auzite din una din camere. Depistezi în curând că tehnicienii medicali din clădire au fost infestați de ceva sinistru. Cum o parte din tehnicieni sunt atacați feroce, vor încerca să scape împreună cu echipa ta, dar vor fi șocați sa afle că serviciile secrete au pus toată zona în carantină. Internetul, televiziunea și serviciile de telefonie au fost tăiate și oficialii nu transmit nicio informație către cei râmași înăuntru. Descoperi că ceva îngrozitor s-a întâmplat și că autoritățile încearcă să ascundă adevărul. Ai 60 de minute la dispoziție să găsești o modalitate de scăpare din clădire.”
De la primul smartphone avut mi-am instalat jocuri de genul escape room/hide and seek. Sunt o slăbiciune pentru mine, de aceea m-am și hotărât ca acum 2 săptămâni să-mi trag de mânecă un amic și să îl scot la o provocare. După discuțiile avute cu el, am descoperit că el a mai avut o încercare de evadare dintr-o astfel de camera, din nefericire eșuată.
Am ajuns puțin mai devreme acolo – strada Ionel Perlea, nr 19 – unde ni s-a spus ce și cum și am fost escortați către locația secretă a camerei de unde trebuia să ieșim în maxim 60 minute, sau voi fi scoți cu forța 😛
De reținut, majoritatea lucrurilor sunt ceea ce par, iar indiciile sunt peste tot, vizibile sau ascunse – asta cu toate ca unele obiecte sunt prezente doar pentru a te induce in eroare, chiar daca dau senzația de importanță, acestea sunt doar recuzită. Când simți că te-ai blocat, oprește-te pentru un minut – chiar dacă ești sub cronometru, trage aer în piept si aruncă o privire obiectivă prin cameră.
Cel mai haios, și în același timp stupid moment în care am cerut un indiciu este următorul. Ne aflam în Room 13 descuiasem niște uși și nu mai rămăsese nimic de făcut. Ceva ieșea cu minus pentru că știam că nu este sfârșitul. Ne-am învârtit prin cameră aproximativ 5 minute după care am sunat pentru indiciu. Nici nu am apucat să spun bine ce vreau să tipul a spus ”Ați tras mai cu putere de ușă?!”. Ne-a bufnit râsul și am continuat aventura.
Cele două scuze, mai mult sau mai puțin plauzibile, pentru faptul că nu am evadat din Room 13, sunt faptul că am fost doar două persoane, și ambele începătoare. Din cea de-a doua cameră cu gradul de dificultate 5 din 5 – Autopsy, pot spune că practic am evadat. Dacă privim povestea ca fiind una reală, noi am ieșit din cameră – sărind peste câteva indicii, deci trișând; în același timp tot noi am fost cei care am cerut să ne întoarcem pentru a termina – dar parca în acel moment ne-am pierdut și interesul pentru singurul indiciu rămas pentru a deschide din nou ușa.
Vă ziceam la început că mai sunt două camere în această locație. Este vorba despre ”Prison Break” și ”Slaughter House” ce sunt de nivel 4 din 5. Am uitat să vă specific că niciuna din temele camerelor nu au lăgătură cu filmele după care s-a împrumutat numele.
Doritorii de puțină aventură pot găsi mai mutle detalii pe site-ul celor de la
RealEscapeRoom dar si pe
Facebook.
Distribuie dacă îți place
Related
Discover more from Forever Young
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
0 Comentarii