theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Prius = Eco & No Stress

Mașinile viitorului vor fi mult diferite față de ce există acum. Majoritatea vor fi electrice sau hibride, în special pentru faptul că petrolul este unul dintre resursele epuizabile ale planetei, pe când electricitatea se poate produce în n feluri. Mașinile hibride este trecerea lentă între mașina tradițională și cea electrică.
Prima mașină hibridă datează de prin anul 1901, putea atinge o viteză maximă de 50km/h și o autonomie de până la 50km. Mașinile hibride actuale folosesc atât motorul cu combustibil cât și un sistem electric care distribuie energia uzată.
Conform statisticilor Toyota Prius este cea mai vândută mașină hibridă din lume și cel mai cunoscut model hibrid. Prius a fost lansat în România în 2006, an în care au fost vândute 20 mașini, majoritatea cumpărate de vedete, deoarece ”a fi eco” a devenit o modă.
Prius este propulsat de sistemul hibrid Toyota Synergy Drive – o combinatie inteligenta între motorul pe benzina si cel electric, ce asigura o tranzitie lina între modurile de operare, în timp ce conduceti.
Prius este animata de doua motoare: un motor pe benzina, de 1.5 litri si 77 de cai, care dezvolta un cuplu de 115Nm la 4000rpm, si un motor electric de 68 de CP care dezvolta un cuplu de 400Nm de la 0-1200rpm, ducand la o accelerare de la 0-100km/h in doar 10.9 secunde!
Ce este Toyota Hybrid Synergy Drive?
Sistemul Hibrid Synergy Drive nu este doar o versiune imbunatatita a sistemului original hibrid Toyota (THS). Este un concept cu totul nou, care reprezinta solutia ideala pentru cei care vor sa imbine placerea de a conduce cu impactul minim asupra mediului inconjurator.
Un motor pe benzina, mai puternic, de 1.5 litri functioneaza alaturi de un motor electric mai mic si mai eficient, pentru a obtine performante care fac din modelul Prius un adversar serios la Segmentul D. Intr-adevar, motorul electric este mai puternic decat cele mai multe motoare cu combustie interna de 1.0 pana la 1.2 litri. La 400 Nm de la 0-1200 rpm, cuplul modelului Prius este mai mare decat al motorului V6 diesel. Ca rezultat, poate obtine o accelerare de la 0 la 100 km/h sub 11 secunde, cu 3 secunde mai putin decat modelul actual si comparabil cu o masina cu motor conventional diesel de 2.0 litri.
Deoarece sistemul avansat de control hibrid foloseste motorul electric ca sursa principala de putere, acesta asigura o tinuta de drum exceptionala. Accelerarea este mare, dar liniara, mai ales de la 50 la 80 km/h, in timp ce zgomotele si vibratiile sunt minime.
Hybrid Synergy Drive ofera performanta cu un impact minim asupra mediului inconjurator:
– Accelerare 0-100 km/h in 10,9 sec, la un consum combinat de 4.3 l/100km.
– Motorul electric este cel mai puternic din lume, raportat la greutatea si marimea lui.
– Motorul pe benzina folosind ciclul Atkinson este cel mai eficient sistem pe benzina aflat in productie.
– Sistemul inteligent de franare economiseste combustibil, folosind energia cinetica a masinii.
– Motorul pe benzina este oprit automat cand Prius este oprit in trafic.
Articol realizat pentru Etapa nr. 30 a concursuluiSuperBlog 2011.
*informații despre Hybrid Sunergy Drive preluate de pe site-ul Toyota România.
POSTAREA ANTERIORA
Brazilian Grand Prix – Interlagos – Autodromo Jose Carlos Pace (Final Race Formula 1 2011 season)
URMĂTOAREA POSTARE
Parteneri media
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!