theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Pentathlon Bike Fest

Cel mai mare eveniment velo de ciclism urban din Romania – Bike Fest – va avea loc pe 29 si 30 septembrie în parcul Izvor din Capitală.
Ce gasesti la Bike Fest?
Activități dintre cele mai diverse, toate legate între ele de pasiunea pentru pedalat: pentathlon pentru bicicliști urbani, talcioc unde îți poți personaliza, repara și vinde bicicleta, defilare de moda pe biciclete, obiecte handmade, zona destinată copiilor, concert, bike tricks, cycling, ore întregi de sport în aer liber și bineinteles o mulțime de oameni veseli!
Prima zi de Bike-Fest aduce iubitorilor de ciclism urban o competiție care nu trebuie ratată: Pentathlonul.
Înscrierea se face gratuit pe ivelo.ro, in perioada 10 – 27 septembrie! În competiție se pot înscrie concurenți cu bicicletele personale sau cu bicicletele oferite de organizatori, din centrele de închiriere I’Velo și StudentObike. Pe data de 28 septembrie 2012, concurenții sunt așteptați intre orele 15:00 – 21:00, la intrarea principală în parcul Herăstrău din piața Charles de Gaulle, sa își ridice cuponul de participare.
Gradul de dificultate al probelor va fi diferit pentru fete și băieți, astfel că se vor realiza și clasamente diferite. Câștigătorii și câștigătoarele cu cele mai mari punctaje vor primi titlul de “Bicicliști urbani ai anului” și cele mai cool biciclete. Ierarhia premiilor poate fi stabilită chiar de participanți, votând bicicleta favorita pe pagina de Facebook a evenimentului.
Probele Pentathlonului sunt:
1. Proba Velo Tour (20 Puncte)
Velo Tour este prima dintre cele 5 probe care formează Pentathlonul. Velo Tour nu este o probă de viteza însă finalizarea traseului este obligatorie pentru calificarea la următoarele probe.
Traseu: Parcul Herăstrău – Charles de Gaulle – Bulevardul Mareșal Constantin Prezan – Șoseaua Kiseleff – Bulevardul Lascăr Catargiu – Bulevardul Nicolae Bălcescu – Bulevardul Ion C. Brătianu – Strada Halelor – Bulevardul Națiunile Unite – Parcul Izvor
2. Proba Îndemânare (30 Puncte) – în cadrul căreia competitorii au de îndeplinit 2 sarcini:
a) Slow motion – parcurgerea intr-un timp impus a unei distante date
b) Handling – mers printre jaloane
3. Proba Quiz & Tech Skills (20 Puncte)
Quiz: Participanții vor trebui să răspundă la întrebări din legislație, cunoștințe generale de mecanică a bicicletei, istoria bicicletei, campionatele sportive.
Tech Skills: tehnică și îndemânare pentru întreținerea bicicletelor – probe separate fete/băieți – cu grad de dificultate diferit.
4. Proba de Forță (15 Puncte)
Această probă presupune tehnică și îndemânare pentru întreținerea bicicletelor.
Tractarea unei greutăți pe o distanță cât mai lungă fără schimbarea vitezei și cu plecarea de pe loc.
5. Spinning (15 Puncte)
Ultima probă presupune coordonare/adaptare/forța pe biciclete profesionale de sală. Proba va fi realizată pe biciclete de spinning sub coordonarea antrenorilor specializați.
Pentru Regulamentul detaliat al competiției AICI, iar pentru înscriere AICI.
Bike-Fest este un eveniment organizat în scopul consolidării comunității de bicicliști și promovării bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Astfel, în cadrul celor doua zile de eveniment vor fi organizate activități cu și despre biciclete, dedicate tuturor iubitorilor acestui sport.
Bike-Fest este un eveniment organizat de Asociația Green Revolution, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, ALPAB, Nomad, Portocala Mecanică, BitaColor, Skirt Bike, Asociația ROI si Freerider.
Eu încă sunt în dilemă dacă să mă duc sau nu. Care este recomandarea voastră?
Până una alta mai jos puteți vizualiza întregul program al celor două zile de Bike Fest.
Categorie:Stiri
POSTAREA ANTERIORA
Cooking for winter
URMĂTOAREA POSTARE
Scoala pentru prosti – Sasa Sokolov
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

1 Comentarii

  • 19 September, 2012 la 08:25

    Mergi, mă! 🙂 Dacă eram mai aproape, mergeam și eu.

    RASPUNDE

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!