theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ora de mitologie. Doar alegem nume de pisici nu?

Cine și-ar denumi pisica după un demon?   ….. păi eu. Mai e cineva? ( Știu ca nu sunt singura nebună, deci mă simt mai bine).
Nu mi-am luat pisică. Încă; încă încerc să îmi dau seama dacă sunt pregătită pentru un animal de casă (eu fiind crescută sub conceptul „locul animalului e afară, în curte, nu în apartament”) sau doar aș chinui bietul animal (sau bietul animal m-ar tortura pe mine). Dar deviez de la subiect și deși îmi stă în fire să deviez (adică aberez… având mai mult sau mai puțin un scop) acum parcă nu am chef.
Revenind. Nume de pisici: demoni (și nu numai). Jumate din discuția mea de azi (ce a ținut mai toată ziua) cu dom’șoara Forever Young a avut ca nucleu mitologia, și am încercat să evităm arhi-cunoscutele grecești și romane căci lumea are la bază atatea mituri și povești că ar fi păcat să le ignorăm.
Totul a început de la un link peste care am dat in timp ce frecam menta grav pe internet. O listă cu ”30 Famous Mythical Humanoid Creatures” (dar nici măcar history-ul browserului nu a mai stiut să găsească acum acel link…).  Demoni si alte chestii. De aici o dicuție foarte elaborată privind mitologia… si juma` de zi ne-am plimbat de la celți la romani, la greci (fără a exagera cu ei), la nemți, am dat o tură prin Philippine, prin Himalaya, prin țările nordice…etc. Concluzia fiind că vrem o colecție a tuturor miturilor și mitologiilor din lume, oricât ne-ar costa și dacă nu există  – să vedem ce putem face în această privință (visăm mult).
Iar această discuție a avut la bază respectivul link pe care i l-am trimis datorită faptului că am vrut să înteleagă ce nume i-aș pune pisicii mele când voi avea una.
So; cumva am ajuns să aleg 4 nume… daaaa decizii concrete not one of my strong points.
Iată-le, cu tot cu lămuriri.
Dacă e motan, mi-ar plăcea să il cheme Incubus (sunt toate nume ciudate). De ce? Incubus este in primul rând una din formațiile mele preferate. Incubus este un demon a cărui menire este aceea de a seduce muritoare și de a le poseda în somn; este responsabil de nașterea în acest fel a demonilor și vrăjitoarelor. Se spune ca are și o versiune feminină, Succubus și că ar fi îngeri căzuți.
Dacă mi-aș numi motanul așa…. cel mai posibil aș ajunge să îl strig Cubicel.
Opțiunea doi pentru  nume de motan: Drogo. Cei care urmăresc Game of Thrones vor înțelege. Și e foarte posibil ca FY să fi avut dreptate: „Drogo … și să îi pui și un joint în gură”. (Ok, asta nu era related de mitologie dar nah).
Dacă e mâță, prima opțiune ar fi Morrigan. Morrigan este o zeitate irish a razboiului si suveranității deși aparițiile sale sugerează și un rol în bunăstarea ținutului. Numele acesteia s-ar traduce prin „phantom queen” sau „great queen”. Cum vreau un ghemotoc de blană cenușie jucăuș și neastâmpărat, numele acesta ar fi ideal.
A doua opțiune: Banshee, tot irish, tot o idee de zeitate, fiind mesagerul Tărâmului de Dincolo. Creepy, dar îmi place cum sună și imi place misterul sugerat de acest personaj.
Ideea nu era ce am vorbit eu cu FY, nici ce nume i-aș pune unei pisici… Ideea era că miturile au fascinat oamenii încă de la începuturi. Ne-au captivat imaginația și ne-au îmbogățit visele. Sau ne-au făcut să urlăm după tati și mami ca să alunge monstrul de sub pat. Ne-au țintuit lângă sobă în timp ce bunica si bunicul ne vorbeau despre Feți Frumoși ce se băteau cu zmei pentru Ilene Consânzene… Am crescut cu basme ce ne-au înfrumusețat copilăria. Și totuși noi nu suntem singurii cu basme. Toate popoarele lumii au o origine învăluită în mister ce merită cunoscută.
Categorie:Fairytale Not
POSTAREA ANTERIORA
Billboard Music Awards 2012
URMĂTOAREA POSTARE
Turistul român, încotro?

1 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!