theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Minoritati – unguri/maghiari

Cea de-a doua minoritate nemulțumită ce trăiește bine mersi la noi în țară sunt ungurii/maghiarii. Aceștia reprezintă cea mai numeroasă minoritate etnică.
Aș putea să încep postul vorbind despre istorie, dar nu o voi face din două motive: 1. Urăsc istoria, 2. Istoria nu trebuie folosită ca pretext.
Ponderile cele mai mari de populație maghiară se înregistrează în Ardeal, în special în județele Harghita și Covasna, iar orașul din România cu cel mai mare număr de unguri era municipiul Târgu Mureș.
Dacă ajungi în anumite sate din acele județe ai șansa să mori că nu te bagă nimeni în seamă pentru că ești român și vorbești românește în propria țară. Se așteaptă ca eu în țara mea să le știu limba? Să aștepte până la sfântu-așteptă. Dragi unguri/maghiari, chiar dacă suntem un stat democratic, dacă tot trăiți în această țară aveți bunăvoința de a învăța limba oficială, dacă nu să știți că nu vă oprește nimeni să vă duceți înapoi în Ungaria.
O melodia a celor de la Paraziții spune ”Dac-aș fi pentr-o zi președinte”, continui eu, aș da o lege prin care să se impună învățarea și folosirea limbii române pe teritoriul statului.
Dan Voiculescu a vrut ca în 2007 să inițieze un proiect de lege prin care etnicii maghiari care nu cunosc limba română să rămână fără cetățenie – “Ne vom lupta ca toţi ungurii din România să fie obligaţi să vorbească româneşte pentru că este limba oficială a statului român. Este anormal să fii cetăţean al unui stat şi să nu cunoşti limba oficială a statului respectiv.
Pentru că tot vorbim de limbi străine și țări: dacă te duci în Italia trebui să știi ori limba lor ori limba engleză – de fapt așa este în majoritatea țărilor străine, ori limba oficială ori limba engleză. Pe când dacă de duci în Ungaria trebuie să știi maghiara, pentru că engleza încă nu a ajuns la ei.
Să zic că aș putea să trec peste faptul că nu vorbesc românește, dar mi se pare strigător la cer cererea de obținere a autonomiei Ținutului Secuiesc (teritoriul din partea estică și sud-estică a Transilvaniei).
Laszlo Tokes, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania și europarlamentar maghiar, a cerut sprijin până și americanilor, pentru problema autonomiei Ținutului Secuiesc.
Același individ a declarat că tratatul de la Trianon trebuie revizuit întrucât actuala ” Românie a fost născută prin divizarea Ungariei”. Îi recomand și acestui domn să se întoarcă în Ungaria dacă nu îi convine că trăiește pe picior mare cu banii poporului român.
Domnul George Pataki, fost guvernator al statului New York a declarat în luna ianuarie a acestui an: „Consider că este un lucru foarte important să se ţină seama că Ţinutul Secuiesc este un ţinut cu o cultură şi cu peste 90% locuitori de limbă maghiară şi aparţine culturii maghiare. Este un unicat de care ar trebui să se ţină cont în România. Eu sper că în cadrul statului român se vor da drepturi speciale acestei minorităţi, drepturi de autonomie”. Eu îi propun acelui domn să își păstreze părerea pentru el și să nu-și mai bage coada în treburile tării noastre.
Diverși inși de naționalitate maghiară vor să facă tot posibil să obțină autonomia acelei porțiuni, dar ei au uitat un lucru esențial Ţinutul Secuiesc nu există în România din punct de vedere legal.
Ungurii sunt mai rău ca rromii când se simt cică nedreptățiți, exagerând până la Lună și înapoi. Atât timp cât trăiesc în țara asta ar trebui să nu mai facă pe șmecherii.
Problema ungurilor în România a fost dintotdeauna un subiect tabu și fierbinte. Părerea mea este că românii și ungurii cooperează ”de ochii soacrei”, dar între aceștia va exista mereu un conflict, atât timp cât cer drepturi mai multe decât românii care se află în țara lor.
Revin deci la părerea mea, care poate va cauza multe comentarii negative. Cum Ion Antonescu a scos în 1942 toți țiganii din București, așa propun să fie trimiși înapoi în Ungaria toți ungurii de la noi din țară.

Bonus bancuri pentru a ne destinde
1. Într-un bar, intra unul cu un crocodil uriaș pe spate și întreabă pe barman:
– Aici serviți unguri?
– Da, răspunde barmanul…..
– Bun, aduceți un coniac pentru mine, iar crocodilului doi unguri…..
2. Trei tipi: un român, un țigan și un ungur pescuiesc. La un moment dat li se încurca undițele și prind toți 3 un peștișor de aur. Peștișorul le zice că din cauză că toți 3 l-au scos din apă va indeplini o singură dorință la fiecare.
– Eu vreau ca toți ungurii să fie în Ungaria și să fie bogați și fericiți, zice ungurul
Dispare.
– Eu vreau ca toți țiganii să fie în India fericiți, bogați, zice țiganul. Dispare.
Romanul se uită în toate părțile și îl întrebă pe pestisor:
– Ungurii sunt in Ungaria?
– Da.
– Toti?
– Da.
– Și țiganii în India ?
– Da.
– Toti?
– Da
Se uita la peștișor și zice:
– Mie dă-mi un cola light.
Categorie:Politice
POSTAREA ANTERIORA
Minoritati – Rromii
URMĂTOAREA POSTARE
Emmy Awards 2012
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!