theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ma sinucid alta data – Kerstin Gier

Vocea autoarei – ”Scrisul trebuie să fie ca o distracție. Scrieți ceea ce ați dori voi înșivă să citiți.”
Astăzi o să vă vorbesc în sfârșit despre romanul ”Mă sinucid altădată” care este tradus în peste 20 de țări și vândut în peste 500.000 de exemplare! Eu am cumpărat-o datorită titlului, anul trecut de Black Friday. Am terminat-o de citit de ceva timp dar deabia acum m-am hotărât să vă scriu despre ea. Face parte din colecția Strada Ficțiunii Bestseller.
Ma sinucid alta data - Kerstin Gier
Nu este o carte memorabilă, dar o carte foarte plăcută de citit deoarece acțiunea este descrisă cu fluiditate, umorul de situație și de limbaj, iar personajele sunt conturate rapid la început.
Personajul principal este Geri, o tânără de aproape 30 de ani, care se simte neîmplinită pe toate planurile: nemăritată și fără copii, locuiește cu chirie în apartamentul unei mătuși, dată afară de la serviciu.
Aceasta începe o analiză amănunțită a vieții ei și cu câteva căutări pe Google ajunge la concluzia este ”o depresivă nevrotică” și că viața nu mai merită trăită. Astfel începe să-și pună la cale sfârșitul: scrisori de adio, modalitatea cea mai nedureroasă și ușoară de sinucidere, testamentul.
La trecerea de la un capitol la altul se află câte o scrisoare – majoritatea sunt tragico-comice și pline de sarcasm. (Eram la metrou, cu căștile în urechi și râdeam ca apucata cu cartea în mână)
Din fericire ”socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”, iar planul ei de sinucidere este întrerupt. Acum este acum, când trebuie să dea ochii cu toți destinatarii scrisorilor ei: unii fericiți că încă trăiește, alții extrem de surprinși că nu a murit.
”Să scriu o comedie pe tema unei sinucideri a constituit o cutezanță mai anevoioasă decât cele pe care mi le-am sumat până acum. Nu am vrut în nici un caz intenția de a mă amuza pe seama depresiilor, a celor depresivi sau a semenilor mei care aleg să-și pună capăt zilelor sau de a bagateliza în vreun fel asemenea teme.
Pe parcursul muncii am ajuns să mă identific într-atâta cu eroina mea, încât am început eu însămi să scriu scrisori de adio. Atunci când însă, surprinzător, cartea s-a încheiat totuși, m-am abținut și nu le-am mai trimis.”
Articol participant la campanie “Citeşte şi câştigă cărţi pe viaţă din colecţia Strada Ficţiunii“, iniţiată de Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL.
Categorie:Recenzii Carte
POSTAREA ANTERIORA
L de la Lica si L de la Ramona
URMĂTOAREA POSTARE
Poker in infern – Florian Ladani & Gautier Renault
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!