theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lectii de dans

Despre nuntă se pot spune multe.
Tradițiile si superstițiile sunt diferite de la zonă la zonă. Majoritatea sunt aceleași, diferind interpretarea fiecăruia. Una dintre cea mai veche tradiție fiind ”ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat și ceva albastru” – ceva vechi simbolizând continuitatea familiei, ceva nou reprezintă viitorul, ceva împrumutat aduce noroc miresei, iar ceva albastru simbolizează fertilitatea.
Dar două dintre cele mai semnificative obiceiuri sunt: sărutul mirilor ce încheie ceremonia religioasă și dansul acestora care deschide ”serata” dedicată lor.
”Valsul” mirilor este unul dintre cele mai frumoase și emoționante momente al serii. Acest ”vals” poate fi de fapt orice stil de dans, de la Samba, până la Tangou sau chiar Foxtrot, nu trebuie să fie neapărat vals, dar este foarte importantă melodia aleasă pentru acest moment.
Acesta este un moment important pentru miri, deoarece și-l vor aminti toată viața, în special pentru că este primul dans în calitate de soț și soție.
Când se alege melodia pentru ”Valsul mirilor” trebuie ținut cont de mai multe ”reguli”, pe lângă faptul că vă place. Trebuie aleasă o melodie care să se potrivească și să se îmbine cu tema nunții, dar care să exprime și personalitatea cuplului. Să se țină cont de aptitudinile de dans ale ambilor parteneri.
Pentru acest ultimul punct ar fi de foarte mare ajutor dacă ați apela la un studio care predă cursuri de dans nunta, deoarece un instructor de dans vă poate recomanda o melodie ținând cont de punctele tari/slabe ale fiecărui partener. Ulterior va elabora o coregrafie care să vă facă să vă simțiți bine, dar vă va scoate în evidență calitățile și va ascunde defectele ce ar putea genera nesincronizări, implicit stricarea dansului.
Plus că puteți învăța pe lângă dansul mirilor și alte stiluri: Tango, Foxtrot, Cha-Cha-Cha, Rumba, Samba, Rock’n’Roll, Salsa, Merengue, dar și dansuri populare ca Hora, Sârba, Brașoveanca.
Pentru momente frumoase din seara nunții se merită să luați cursuri de dans.
Categorie:Stiri
POSTAREA ANTERIORA
Byron – Road Trip lansare 2.0
URMĂTOAREA POSTARE
JO Londra 2012
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!