15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

First Cheesecake

De ceva timp mă învârt în jurul ideii de a face un cheesecake. Am tot studiat rețetele găsite pe Google, dar parcă tot mai de încredere este Teo’s Kitchen.
Are o serie de cheesecake-uri. Inițial pornisem la cumpărături cu gândul a face unul fructat, dar pentru că în supermarket nu am găsit fructe frumoase, iar în piață loc de parcare am renunțat; așa că am combinat puțin rețetele ei și a ieșit totuși destul de bun – pentru prima dată când am făcut.
Ingrediente pentru crusta:
– 200g biscuiți digestivi ”Digestiv” de la Viva
– 2 linguri zahar
– 100g unt
Untul se scoate din frigider cu 5-10 minute înainte.
Toate astea se amestecă bine până compoziția este bine legată. Se întinde compoziția într-o tavă (de preferabil cu pereți detașabili pentru a fi mai ușor de scos; în care s-a pus ulterior hârtie de copt și s-a usc cu puțin unt) cu o lingură, sau cu ajutorul unui pahar.
Se bagă în cuptorul încins timp de 10 minute.
Ingrediente
În acest timp pregătim crema, pentru care avem nevoie de (și aici am modificat puțin):
– 500g mascarpone San Fabio
– 150g smântână 20% de Albalact (pentru că nu am găsit Muller 25%)
– 200g zahar tos
– esență de vanilie
– coajă de portocală
– 2 ouă
– 3 linguri făină
Se pun într-un vas mascarponele, smântâna, zahărul, esența de vanilie și coaja de portocală și se amestecă bine bine. Se adaugă făina în ploaie, iar după omogenizarea acesteia se pun și ouălele.
Se toarnă compoziția obținută în tavă peste crustă. Pentru a o colora puțin am pus niște bombonele pentru ornat în compoziție după ce a ajuns în tavă și le-am amestecat cu un cuțit.
Această tavă se pune cu totul într-o cratiță mai mare în care se toarnă apă (Bain-Marie) și se introduce în cuptor aproximativ 1h până când cheesecake-ul face o crustă.
Nu se taie imediat – se lasă să se răcească la temperatura camerei, iar după peste noapte la frigider.
First Cheesecake (1)
Nu am avut timp și nici nu mi-a trecut prin cap să fac poze la fiecare pas.
Vă pot ura doar POFTĂ BUNĂ!
Categorie:Cooking
POSTAREA ANTERIORA
Santander German Grand Prix – Nurburgring – Nuburgring Circuit (Ninth Race Formula 1 2013 season)
URMĂTOAREA POSTARE
Istoria Leului
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

ImForeverYoung at Magic FM

Jean-Luc Godard zicea "Nu contează de unde iei lucrurile ci unde le duci. Fură din orice loc unde vibrează inspirația sau care îți alimentează imaginația".
Sunt de acord cu el... dar măcar dacă te inspiri de aici ai puțin bun simț și precizează și sursa către un link al blogului.
Forever Young de Ramona este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .
Permisiuni dincolo de scopul acestei licente pot fi disponibile la pagina de Contact.
Licenţa Creative Commons

Aboneaza-te

Introdu adresa de e-mail:

Tweets

2performant.com
%d bloggers like this: