theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

De ce iubim femeile – Mircea Cartarescu

Astăzi se pare că sunt pusă pe recenzii de carte. Ce este drept aceasta este recenzie plus o recomandare pentru extratereștrii – în special pentru Bing care vrea să descopere civilizația umană – fiind o provocare lansată de Elefant.ro și BlogalInitiative.ro
M-am tot gândit și gândit ce carte li s-ar potrivi extratereștrilor pentru a înțelege firea umană… și gândindu-mă am realizat că pentru a înțelege o lume străină lor trebuie să înțeleagă de ce noi pământenii iubim femeile, deci recomandarea mea pentru ei este ”De ce iubim femeile” de Mircea Cărtărescu – o carte din care am extras în trecut capitolul 21 care au ajuns într-o postare.
Este o întrebare pe care și-o pun bărbații de când lumea și pământul, și la care întotdeauna sunt mult mai multe răspunsuri decât putem spune – până și misoginii iubesc femeile.
Am citit-o acum foarte mult timp și de atunci încă o devorez mintal. Este o carte ce o recomand oricui pentru că este un buchet de povestioare despre femei, fiecare cu câte o ”învățătură” – dacă îi pot zice așa.

Elefant.ro - Premium

Pune pe tavă niște adevăruri pe care uneori doar le gândim, dar nu avem curajul să le spunem cu voce tare: diferența între sex și dragoste, femeia perfectă – ”este cea care te iubește cu adevărat și pe care-o iubești cu devărat”, tipuri de fericire, transformarea bărbaților când iubesc cu adevărat – ”facem sex cu un crier de bărbat, dar iubim cu unul de copil”, despre viață – ”este o trebușoară mai complicată decât își închipuie creierele noastre de muscă”.
Am zis mai sus că până și misoginii iubesc femeile, iar în carte găsești un răspuns pe care nici ei nu l-ar putea răstălmăci: ”pentru că sunt femei, pentru că din ele am ieșit și-n ele ne întoarcem, iar mintea noastră se rotește ca o planetă greoaie, mereu și mereu, numai în jurul lor”
Această carte prezintă cele mai ascunse și cele mai adevărate reacții ale ființei umane, nefiind vorba numai despre femei, ci si despre bărbați și interacțiunile între cei doi.
Pentru cei care vor să citească această carte o puteți găsi pe Scribd – în format digital, dar pentru adevărații cititori care încă țin în a citi o carte fizic o puteți găsi la un preț destul de modic pe Elefant.ro – fiind cea mai mare librărie online de pe piața din România.
Începând cu 26 martie poți face comenzile mult mai ușor, deoarece au lansat cea mai rapidă şi mai simplă modalitate de comandă cunoscută în comerţul online – ”Comandă cu un click”. Acest model a fost pentru prima dată implementat de  Amazon.com şi AppleStore. Plus că pe blogul lor literat – BookMag – veți găsi mereu cele mai importante evenimente editoriale din România.
Post realizat pentru ”CAMPANIE ELEFANT.RO – DAM UN IPAD DACĂ SCRII DESPRE NIȘTE… CĂRȚI” organizată de BlogalInitiative.
POSTAREA ANTERIORA
Amintiri din prezent – Gratian Lascu
URMĂTOAREA POSTARE
Video si Imaginea de Joi (IX)
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!