theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Cooking Meow Style

Muzică pe fundal (nu cred că mai funcţionez fără). Un pahar de Riesling. Şi cu vasta mea experienţă in domeniul culinar, azi gătesc. De la ce imi propusesm iniţial să gătesc, până la ce a ieşit, e cale lungă şi un drum până la supermarket dar în final a ieşit ok.
Iau o gură de vin şi încep. Încercaţi să mă urmăriţi şi să mă înţelegeţi: atât gătitul cât şi scrisul despre asta sunt chestiuni noi pentru mine.
Legume la cuptor cu ineluşe de calamar şi sos tzatzike.
Pentru ce am gătit, am avut nevoie de  trei-patru cartofi de dimensiune medie, un  morcov, o căpăţână de usturoi, o roşie, o conservă de ciuperci  de 150 grame (sau ciuperci neconservate, depinde de gust),  o lămâie, aproximativ 250 grame de inele de calamar ( cumpărasem o pungă de 500 de grame dar să folosesc toată cantitatea deja era prea mult), condimente: piper, praf de usturoi,  pătrunjel.
Mi-au iesit două porţii zdravene şi bineînţeles, cantităţile se pot ajusta după preferinţe şi numărul mesenilor.
Am curăţat cartofii, morcovul, usturoiul şi am tăiat totul rondele; la fel şi roşia. Am aranjat totul, inclusiv ciupercile,  într-o  tavă de cuptor îmbrăcată în folie de aluminiu şi unsă cu margarină. Totul stă în stratificare: aranjaţi in aşa fel încât legumele să fie distribuite uniform ( nu un rând de cartofi, unul de morcovi, unul de ciuperci… ).  Printre rondele am adăugat şi puţină brânză topită. Evident am pus piper. Munţi de piper! Am stropit frumos tot aranjamentul cu vinul mai sus menţionat şi am băgat la cuptor. Tip:  cu cât cuptorul e mai încins, cu atât mai bine; iar în privinţa tăvii: cu cât e mai întinsă şi legumele sunt în strat mai subţire, cu atât se vor coace mai repede şi îşi vor păstra un aspect plăcut (nu se vor sfărâma sau arde). Se lasă aproximativ 40 de minute ( se poate verifica dacă sunt gata) şi la sfârşit se presară verdeţurile peste.
Inelele de calamar sunt numai bune de consumat cât timp sunt calzi. Ce am găsit eu in comerţ nu avea cine ştie ce gust, aşa că înainte de a le trânti în uleiul încins bine-bine, le-am tăvălit niţel prin praf de usturoi.  Trebuiesc prajite şi atât. Uleiul să fie foarte bine încins astfel încât să nu ţineţi inelele prea mult în cratiţă. Un minut maxim. Aveţi grijă să nu le ardeţi.
Scurse bine de ulei, inelele de calamar se servesc cu lămâia feliată, alături de legumele făcute la cuptor şi un bol de sos tzatzike.  Am avut norocul să găsesc sosul gata-făcut în comerţ, însă dacă nu găsiţi, e uşor de preparat iar reţeta se găseşte pe internet.
Platoul astfel asortat se serveşte cu un pahar (sau mai multe) de vin alb demi-sec şi o companie plăcută.
Poftă bună!
Categorie:Cooking
POSTAREA ANTERIORA
Oscar 2012
URMĂTOAREA POSTARE
Eroarea din comedie

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!