theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Amintiri Auto din Copilarie

Din categoria ”Amintiri din copilărie”
Cine mă știe, cunoaște faptul că îmi place muntele mult mai mult decât mare. Poate o parte din ”vină” o are și faptul că am fost o singură dată la mare… când aveam doi anișori neîmpliniți.
Cred că nu îmi place marea și pentru faptul că există nisip. Da, da… știu că fără nisip toată șandramaua s-ar dărâma dar sunt particule mici care îți intră peste tot, de cele mai multe ori fără să îți ceară voie și nu ies la fel de repede cum intră.
Și iubesc muntele pentru faptul că respiri un aer curat ce miroase a verde crud mereu, dar și pentru peisaj.
Revenind la oile noastre… care aleargă haotic pe o pășune verde.
După o săptămână de bronzat topless pe nisipul fierbinte de la malul Mării Negre era timpul să ne întoarcem acasă.
Fac aici o paranteză care este legată de unica SUPERSTITIE pe care o am – cea legată de data de 11 iulie. Poate această superstiție ține doar de subconștientul meu și într-un fel o ”ajut” să se îndeplinească, dar asta nu am de unde afla.
Au împachetat ai mei toate drăciile pe care le-au luat cu ei și le-au băgat în mașină – un Oltcit. Cu noi mai veniseră încă o familie, prieteni apropiați la acea vreme, care aveau și ei un băiețel cu 2 luni mai mic ca mine.
Nu îmi amintesc eu tot, din ce mi-au povestit părinții mei. La ieșirea din Cernavodă una din roți a făcut poc și bum și mașina a făcut vreo două tumbe în șanțul de lângă drum, de pe sensul opus – am avut noroc că nu venea nimic. Toți din mașină am scăpat teferi – tatăl meu având o mică zgârietură de le parbriz pe mână. Acum când mă uitam pe pozele din acea săptămână am făcut observat că accidentul a fost pe 11 iunie – cum mi-a zis Pisicuveaua ”e blestemată ziua aia pentru tine”, adaug eu ”ziua aia are ceva cu mine, nu mă vrea”
Să vă zic culmea culmilor: mașina au adus-o acasă pe roțile ei, motorul mergea perfect. Tot din povestite, mi-au povestit ai mei că plafonul mașini l-au adus de la Cluj legat de un elicopter, pentru că la noi în oraș – fiind mic – nu se găsea.
Din fericire, tipul ălă de mașină era nou la acea vreme, iar restul de piese auto le-au cumpărat direct din Craiova de la un magazin piese auto de lângă fabrică.
Mă gândesc acum că ar fi fost mult mai simplu să facă comanda de piese auto noi de la un magazin online de specialitate cum ar fi Lumea Auto, dar în anii 90 de-abia apăruse internetul.
Cei de la Lumea Auto au o campanie foarte frumoasă pentru toți clienții lor: ”Lumea Auto îți face plinul lunar! Cumpără orice produs și ești înscris automat în campanie! Campania se derulează lunar și câștigătorul este extras lunar pe data de 1 a fiecărei luni.”
Plus pentru campania pentru bloggeri organizată împreună cu BlogAwards la care primii 100 bloggeri câștigă automat un tricou ”Lumea Auto” și sunt înscriși în cursa pentru câștigarea unei tablete Prestigio Multipad. Mai aveți timp să scrieți până pe 6 Mai.
Categorie:Advertoriale
POSTAREA ANTERIORA
Video si Imaginea de Joi (IX)
URMĂTOAREA POSTARE
Zile de (prima) vara….
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

1 Comentarii

  • 26 April, 2012 la 20:34

    Wow , pana acum nu am avut astfel de experiente 🙂 .. dar e bine ca totul s-a terminat cu bine 🙂 Eu nu prea am zile cu ghinion .. cel putin pana acum 🙂

    RASPUNDE

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!