theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Aberatii de pranz

Zilele astea un amic mi-a dat o carte : Stephen King – Misterul regelui despre scris. As vrea sa va spun si voua cateva citate din ea.
Unul dintre lucrurile cu adevărat rele pe care le puteți face când scrieți este să împodobiți vocabularul, căutând cuvinte lungi pentru că vă simțiți poate puțin rușinat de cele scurte pe care le știți […] Țineți minte că regula de bază a vocabularului este: folosește primul cuvânt care-ți vine în minte, chiar dacă e potrivit sau colorat. Dacă ezitați și stați pe gânduri, veți găsi alt cuvânt – sigur că veți găsi, întotdeauna există alt cuvânt – dar probabil că nu va fi la fel de bun ca primul sau atât de aproape de ceea ce vreți să spuneți […] Astfel stând lucrurile, pentru numele lui Dumnezeu, de ce ați vrea să înrăutățiți sitația alegând un cuvânt doar înrudit cu cel pe care aveți într-adevăt intenția să-l folosiți.[…] A scrie bine e deseori o chestiune ce ține de alungarea fricii și-a ostentației. […]
Când creați, e mai bine să nu vă gândiți prea mult la locul unde încep și unde se termină paragrafele; trucul e să lași natura să-și urmeze cursul. Corectați mai târziu dacă nu vă place. […]
Dacă vreți să fiți scriitori trebui să faceți două lucruri mai presus de toate: citiți mult și scrieți mult. Nu cunosc niciun mod de a ocoli aceste două lucruri, nicio scurtătură. Lectrura e centrul creativ al vieții unui scriitor.
Pe scurt ce am înțeles eu din toate sfaturile lui despre scris … primul cuvânt care îți vine în cap este și cel mai potrivit, și nu trebuie să rămânem fixați pentru a schimba acel cuvânt, nu trebuie să zăbovim asupra unui singur paragraf pentru că pierdem din substanță. Corectura/Revizuirea se poate face la final … unde este și cel mai benefică.
Parcă citind toate astea … acum știu cum să iau într-o ordine cât de cât dezordonată gândurile de la mine din cap și să le aștern pe o hârtie. Cred că în următoarele zile o să mai postez încă o pagină din tot ce a ieșit până acum.
PS1. Azi nu am chef să scriu despre sportivi.
PS2. M-am săturat până peste cap de articolele despre revolte. Am înțeles foarte clar de ce se întâmplă lucrurile astea, dar nu cred că se va rezolva ceva cu ieșitul în strada. Da, nu se rezolvă nimic nici dacă stai acasă în pat și te uiți la TV … dar părerea mea … pentru a nu mai ieși lumea în stradă, cred că singura mutare care va mai liniști apele va fi demisia lui Boc, pentru a-i apăra spatele lui Băsescu. Să nu ziceți că nu am zis. (mă laud că de obicei ce zic se întâmplă. Am zis într-un articol acum o săptămână că lumea va ieși în stradă din cauza discuțiilor despre noua lege a sănătății)
Categorie:Ganduri
POSTAREA ANTERIORA
One of those days…
URMĂTOAREA POSTARE
1 februarie surpriza
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!